Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Село Гавраилово чества своя празник

08 ноември 2019 14:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 487
---

Празничният Архангеловден в Гавраилово започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните жители на селото. Днес храмовия си празник отбелязва и църквата в селото „Св. Архангел Михаил“. Сред официалните гости на церемонията на площада пред кметството беше избраният за втори мандат кмет на община Сливен Стефан Радев, който поздрави жителите и гости на селото. Той ги призова, да не забравят, че мирът е ценност и богатство, извоюван благодарение на усилията и героичните дела на нашите предци, отдали живота си за свободна и независима България.

„Благодаря ви, че съхранявате и възраждате тези традиции. Пожелавам ви да гледате уверено в утрешния ден и не забравяйте, че можем да постигнем всичко и това зависи само от нас“, заяви Стефан Радев.

Приветствие към всички присъстващи отправи и домакинът на събитието избраният за втори мандат кмет на село Гавраилово Димитър Андреев.

Тържествен водосвет отслужи енорийският свещеник отец Силвестър.

Събитието уважиха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова, директорът на Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ д-р Николай Сираков, избраните за кметове на населени места и жители на Гавраилово.

Проявите днес продължават с концерт на самодейните колективи при НЧ „Слънце-1928“, с. Гавраилово от 18.30 часа и празнично веселие на площада от 19.30 часа.

Турнирът по футбол ще се проведе утре, 9 ноември от 9.30 часа.

08.11.2019 г.

 

Снимки

------------------------------------------