Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изслушванията на новите кандидати за членове на Комисията ще се проведат на 14 ноември

08 ноември 2019 16:04, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 3 месеца, брой четения: 127
Европейски парламент

Председателският съвет (председателят на ЕП и лидерите на политическите групи) в петък реши, че изслушванията на трите нови кандидати за еврокомисари ще се проведат на 14 ноември.

 

Точният график изглежда, както следва:

Оливър Варелий (Унгария), съседство и разширяване, от 8.00 - 11.00 в стая JAN 4Q2

Адина-Йоана Валеан (Румъния), транспорт, от 13.00 - 16.00 ч. В стая 4 януари 2

Тиери Бретон (Франция), Вътрешен пазар, от 13.00 - 16.00 в стая Ян 2Q2

Разглеждане на декларация за финансови интереси от Комитета по правни въпроси

Комисията по правни въпроси ще се срещне на 12 ноември, за да оцени декларациите на кандидатите за финансов интерес.

Потвърждаването от Комитета по правни въпроси за липсата на конфликт на интереси е съществено условие за провеждането на изслушването в съответния комитет по политиката.

 

Писмени въпроси и отговори

Крайният срок за отговор на писмените въпроси, отправени към кандидатите от съответните комисии, е до 12 ноември. Преводите ще бъдат достъпни на следващия ден по обяд.

 

Структура на изслушванията

Всяко изслушване продължава три часа. Номинираният за член на Комисията ще направи 15-минутно встъпително изявление, което ще бъде последвано от въпроси на евродепутатите. Общо ще има 25 въпроса: една минута на въпрос, последван от отговор от кандидата за еврокомисар и евентуален последващ въпрос от евродепутата.

 

оценка

Изслушванията ще бъдат последвани от срещи, на които председателят и представителите на групите (координаторите) на комисиите ще оценят работата на кандидатите за членове на Комисията. Повече подробности за процеса на оценка можете да намерите тук и в процедурния правилник.

Конференцията на председателите на комисии след това ще оцени резултата от изслушванията вечерта на 14 ноември и ще предаде заключенията си на Конференцията на председателите. Последният ще извърши окончателната оценка и ще реши дали да закрие изслушванията на своето заседание на 21 ноември.

 

Пленарно гласуване на 27 ноември

Пълната комисия трябва да бъде избрана с обикновено мнозинство от гласовете, подадени на пленарно заседание, чрез поименно свикване. Гласуването трябва да се проведе на 27 ноември

Преди гласуването избраният председател на Комисията Урсула фон дер Лейен ще представи на пленарно заседание пълната колегия на комисарите и нейната програма. Изказването й ще бъде последвано от дебат.

 

Аудиовизуални услуги и уебстрийминг

Всички изслушвания са публични и могат да се следят на живо. Можете да ги гледате в EP Live тук.

Мултимедийният център на Парламента ще предостави HD качество на видеоклипове, снимки с висока разделителна способност и аудио материали (групирани чрез изслушване в „медийни пакети“)

Видеоклипове с високо качество могат да бъдат изтеглени в рамките на 30 минути от началото на изслушванията (преигравания на живо) и селекция от висококачествени снимки ще бъде налична за изтегляне.

Предлага се нова работна зона за медии (паререл Караманлис) с възможност за свързване за излъчване на живо чрез собствени средства. Всички заявки за място трябва да бъдат адресирани на avplanning@europarl.europa.eu

В задната част на всяко помещение ще има зона за екипажи на фотоапарати и фотографи, където ще бъде наличен сигнал за излъчване на живо.

 

Конферентни зали и стаи за слушане

Последният ред в помещенията, в които ще се проведат изслушванията, ще бъде запазен за медиите. Седалките обаче не могат да се резервират предварително поотделно и ще бъдат приписани вътре в стаята при първа стъпка, първа услуга. Препоръчваме на журналистите да пристигнат навреме, тъй като местата не могат да бъдат гарантирани, след като изслушването е започнало. Желаещите да напуснат залата преди края на изслушването също са поканени да направят това тихо през задния изход.

Ще бъдат предоставени две стаи за слушане, които могат да следят изслушванията на живо на големи екрани, ако няма достатъчно място в самата стая. Това са: JAN 4Q1 (за изслушването на Адина-Йоана Валеан) и JAN 6Q2 (за изслушванията на Оливър Варелий и Тиери Бретон)

 

Акредитация и достъп

Не е необходима специална акредитация по време на изслушванията. Журналистите, притежаващи междуинституционална значка или годишна значка, доставени от Парламента, могат да влязат в помещенията на Парламента, както винаги.

Онези, които нямат значка, трябва да поискат краткосрочна акредитация чрез уебсайта за регистрация на Парламента и да съберат значките си в службата за акредитация на печата PHS-1C029 в Брюксел (сграда на Paul-Henri Spaak, Rue Wiertz, вход за пресата).

Службата за акредитация е отворена от 08:30 -17: 45 от понеделник до четвъртък.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net