Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен се включи в европейската инициатива за представяне на културното разнообразие на ЕС с изложба, концерт и филм

08 ноември 2019 21:45, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 6 месеца, брой четения: 207
.....................................

Тази седмица, четвъртък и петък, Община Сливен, Областна администрация-Сливен и Народно читалище „Зора 1860“ се включиха в отбелязването на дните на толерантността и културното разнообразие на ЕС. Европейската инициатива цели представяне на културното разнообразие на Общността, насърчаване на толерантността, превенция на езика на омразата, в това число и за отбелязване на приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста.

В празничната програма бе включена прожекция на филма „Собибор“, разказващ за единственото успешно бягство от концлагер. Лентата е режисьорски дебют на руския актьор Константин Хабенски.

Програмата включваше още представяне на изложба с книжни издания и предмети от бита на етносите и вечер на етносите – концерт „Другият до мен в делник и празник“. В него взеха участие представители от всички етноси в Сливен.

На музикалната проява тази вечер присъства заместник-областния управител на Сливен, г-жа Димитринка Петкова, представители от етническите общности от област Сливен – Регионална организация на евреите „Шалом“ с председател Юлия Гавазова, Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България Христо Христов, Ромска академия за култура и изкуство с председател Стела Костова и др., както и граждани.

Текст, снимки и видеоклипове: Станимир Петков

Снимки

Концерт.........................................................................................................................................................................................Изложба...................................................................................................................................................................................................................................................................