Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на община Сливен, съветниците и кметовете на кметства се заклеха

11 ноември 2019 14:24,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 572
Избраните управленци на града положиха клетва..

Кметът на община Сливен Стефан Радев, общинските съветници и кметовете на кметства получиха удостоверенията си от председателя на Общинската избирателна комисия Росица Тодорова и положиха клетва. Официалното им встъпване в длъжност стана на 11 ноември, на първото заседание на новоизбрания общински съвет, свикано със заповед на областния управител Чавдар Божурски.

„Очаквам през следващите години заедно да продължим позитивните промени в града и общината и да работим за нови перспективи. Да намерим равновесие между условията за живот на хората – между центъра и крайния квартал, между града и селата. Да променим говоренето в обществото. Най-ефективният способ за това е личният пример на уважение към опонента и размяната на идеи”, каза в обръщението си към встъпилите в длъжност Чавдар Божурски. Той допълни, че днес всяко едно ниво на управление е в дълг към образоването на децата и че трябва да бъдат върнати и задържани в училище тези от тях, които са останали извън образованието. „Грамотното дете има шанс. Защото не само родителите и близките могат да бъдат наставници. Наставници са и хубавите книги. От една такава книга днес децата по цял свят научават следното: „Ние сме силни толкова, колкото сме единни, и слаби толкова, колкото сме разединени”. От тази трибуна пожелавам: Нека бъдем много силни!”, заяви областният управител.

Кметът на общината Стефан Радев, който започва втория си пореден мандат, приветства колегите си. В поздравлението си той подчерта, че те трябва да бъдат пример за далновидност, честност, почтеност, за спазване на дадената дума. „Вярвам, че, обединени заедно, ще продължим да правим Сливен по-добро място за живот. Когато гражданите те подкрепят по пътя към промяната, тогава имаш повече енергия да продължаваш напред. Искам Сливен да се развива динамично, общината да е сред водещите в страната. Сливен да е град, в който повече хора искат да се завръщат, да живеят и работят”, каза кметът и подчерта, че няма да прави компромиси с доверието на избирателите.

Съгласно изискванията на ЗМСМА, областният управител предостави ръководството на заседанието на най-възрастния от избраните съветници – Дора Ескидарова. Тя отправи послание към членовете на новия местен парламент. С тайно гласуване те избраха председателя на общинския съвет – Димитър Митев, който заемаше поста и в предходния мандат. При тайния вот Митев спечели подкрепата на 31 души срещу предложения за председателското място Деян Дечев, за когото гласуваха 10 съветници. Общинският съвет избра и комисия, която да изработи правилника за дейността му.

След тържественото заседание във фоайето на общината символите на властта бяха предадени на кмета Стефан Радев.

В общинския съвет 17 са представителите на ГЕРБ, 10 – на БСП за България, по двама – на БСДП, „Възраждане”, ДПС, „Нова алтернатива”, БАСТА и СДС, по един – движение „Заедно за промяна” и ХДП на България.

Снимки

Областният управител Ч.Божурски свика първото заседание на местния парламент и поздрави кмета на общината, съветниците и кметовете на селатаПредседателят на ОИК Р.Тодорова връчи удостоверението на кмета Стефан РадевСъветничката Дора Ескидарова ръководи първото заседаниеСъветниците гласуваха състава на комисия за избор на председателКомисията за избора преброи бюлетините при тайното гласуванеНовият председател Димитър Митев, който и досега оглавяваше общинския съвет, благодари на колегите сиГости на събитието бяха гл.секретар на обл.администрация Кирил Аврамов, народният представител П.Петров, досегашните зам.кметове и секретарят на общината, ръководители на държавни и общински структури, граждани