Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бой с палка срещу инспектор от БАБХ след сигнал за „възкръснали“ прасета

12 ноември 2019 16:00, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 248
Прасета

44-годишен инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас (БАБХ) беше нападнат по време на специализираната акция за умъртвяване на прасета в Ахелой. Това съобщават от Агенцията.

Екшънът се разиграл след сигнал до БАБХ за „възкръснали“ прасета, които вместо да бъдат ликвидирани по време на масовото избиване на животните през лятото на тази година, заради опасността от африканска чума, се разхождали местността Паная между градовете Ахелой и Каблешково.

Инспекторите открили 99 прасета в Ахелой, които били укрити от собствениците им. Свинете били без ушна марка и били собственост на шестима стопани. На нарушителите са съставени актове и са дадени указания за хуманно умъртвяване на животните.

По време на акцията по умъртвяване в селскостопанска постройка в местността Стролата в землището на Ахелой, 36-годишен местен жител скочил срещу един от инспекторите, присъствал на мястото и го ударил със сгъваема палка по гърба.

Мъжът е задържан, за случая е уведомена прокуратурата и е образувано е досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Работата по случая продължава.

Източник: https://dariknews.bg/
Снимка: pixabay.com