Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Посолството на САЩ в София изгради защитено жилище за възрастни с умствени увреждания на стойност $265 000 в партньорство с Община Сливен

13 ноември 2019 14:07, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 593
---

„Проектите на добронамереност на Посолството на САЩ продължават да подкрепят България и българите“ – каза посланикът на САЩ Херо Мустафа по време на церемонията по откриването на новото защитено жилище за възрастни с умствени увреждания в град Сливен.

Възрастните хора със специални нужди сега имат възможността да живеят в ново жилище, създадено специално за тях, благодарение на Посолството на САЩ в партньорство с Община Сливен.

Днес Посланик Мустафа и кметът на Сливен Стефан Радев откриха нова двуетажна сграда в центъра на Сливен на стойност $265 000, предназначена да осигури защитено жилище за възрастни хора с умствени увреждания. Това жилище от семеен тип ще осигури домашна среда и ежедневни грижи на осем обитатели, които ще живеят в нея. Трима социални работници и трима трудотерапевти ще се грижат за обитателите.

Сградата се състои от пет спални, кухня и столова, четири бани, складови помещения и голямо перално помещение. Община Сливен предоставя цялата мебелировка и оборудване, като принос към този съвместен проект.

Кметът Стефан Радев благодари за успешното сътрудничество с американското посолство, в резултат на което се правят инвестиции за общността. „Надявам се, че това наше партньорство ще продължи, за да правим още добри неща за хората в Сливен“, каза при откриването той.

„Проектите на добронамереност на Посолството на САЩ продължават да подкрепят България и българите. Ние сме работили по проекти, свързани с множество детски градини и училища в този регион. В момента ремонтираме детска градина „Синчец“ недалеч от тук. Финансирали сме много проекти в цялата страна. Нашите съвместни усилия обединяват Посолството и общините в страната. Партньорите и съюзниците се подкрепят взаимно. Това ни прави по-силни,“ каза посланик Мустафа на церемонията по откриването.

От 2010 година насам правителството на САЩ е инвестирало над шест милиона долара в проекти в подкрепа на българските общности. Проектите на добронамереност обединяват американски военни и български общини в осъществяването на тези важни проекти. По тази програма правителството на САЩ си сътрудничи и с неправителствени организации и местни български компании.

Преди откриването на защитеното жилище кметът Стефан Радев и Нейно превъзходителство Херо Мустафа разговаряха в неговия кабинет за историческите дадености на Сливен и възможностите за развитие занапред. Посещението на посланика е първото извън столицата след заемане на поста и съвпадна с началото на втория мандат на кмета Стефан Радев.

 

 

Снимки

---------------------------------------