Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва DiVino Taste

14 ноември 2019 10:57, Галя Георгиева (ЮТРЛВК - Сливен)
Излъчване: ЮТРЛВК - Сливен преди 4 години, брой четения: 2653
DiVino

Започва 9-ото издание на DiVino.Taste, което ще се проведе от 22 до 24 ноември, в Интер Експо Център София. Най-очакваното за годината винено събитие е подготвило разнообразна и интересна програма. За първи път по време на DiVino.Taste 2019 зала 6 на софийския Интер Експо Център ще се превърне в GOOD MOOD ZONE! Така най-големият форум на българското вино става еднакво привлекателно събитие както за широката публика, така и за бизнес клиентите. Докато в зала 5 на Интер Експо Център 85 български изби ще представят на едно място най-добрите си вина, а посетителите ще могат да ги дегустират, в зала 6 виното среща бизнеса! Това е мястото, където винарите и професионалистите от винарския бранш ще могат да се срещнат с някои изложители, които представят интересни бизнес хоризонти. Такива са:

 

Vivai Cooperativi Rauscedo (VCR) е водеща италианска пепинерия с над 80 годишен опит в производството на присадени вкоренени лози, представена в България от Dimeca.

Италианският производител на лозов посадъчен материал започва дейността си още в далечната 1933 г. в малкото предалпийско село Раушедо. Производството на разсадника днес достига 100 млн лози годишно, реализирани в 4500 клонови комбинации с подложки по сортове. Поддържа се наличност от 500 сорта винени и десертни лози.

Интересната новина за нас е, че съвместно с български дружества VCR работи по клонирането на 7 традиционни български сорта: димят, червен мискет, гъмза, памид, мавруд, рубин и производни на широка мелнишка лоза. Очаква се новосъздадените клонове да бъдат одобрени и сертифицирани през 2019-2020 и мултиплицирани на пазара през 2020-2021. За тези клонове ще има подробни доклади от агрономи и енолози.

VCR имат собствен експериментален център и лаборатория за микровинификации на сортовете по клонове, с помощта на които се усъвършенстват непрекъснато качествата на отделните клонови селекции. На DiVino.Taste ще може да дегустирате проби на някои от тях!

 

Herti е компания, която следва световните тенденции за бутилиране на вино с алуминиеви капачки и инвестира в иновативни продукти за нуждите на винопроизводителите. Фирмата предлага различни видове уплътнители, характерни за винарския сектор, като най-предпочитани за вино са саранекса и тин-сарана. Те осигуряват не само отличното затваряне на виното в бутилката, но и контролират пропусканото ниво на кислорода в допустимо количество според вида на избрания уплътнител. Винстар е търговската марката, под чието име се продават алуминиевите капачки за вино, произведени от Херти.

 

Glassworks предлага традиционни стъклени бутилки и буркани, но са специализирани и в създаването на бутилки в различни форми. Започвайки от оригинална идея за ново изделие, проектират и произвеждат заготовките и цялото оборудване необходимо за производството. За специфичните бутилки компанията предприема от името на клиента патентоване на дизайна в организацията за промишлена собственост, който е валиден в Европейския съюз.

 

Crispy представлява добра възможност за кетъринг за вино събития, презентации и други поводи. В основата на проекта стои Ивайло Игнатов, завършил престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu в Париж. Дълбокият му интерес към добрата кухня го отвежда на работа в Копенхаген и Словения, в ресторанти известни с отношението си към храната и местните продукти: Relae (сертифициран като zero waste restaurant) и Hisa Franko на Ана Рос (класиран сред ТОП 50 на най-добрите ресторанти в света за 2019 година).

Концепцията CRISPY се състои от кетъринг, предлагащ иновативна кухня с авторски и подход и подбрани продукти и организиране на събития и деликатесен магазин за храни и напитки с акцент върху органичните продукти, който предлага и собствена продукция.

 

Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) е специализирано застрахователно дружество, което предлага застраховки на плащания при износ и сделки на територията на Република България. Със своя профил то е добър потенциален партньор на всички винопроизводители, които изнасят част от продукцията си в чужбина. Съвместно с търговските банки, опериращи на българския пазар, БАЕЗ е разработила и схеми, които улесняват финансирането на дейността на своите клиенти. БАЕЗ предлагат застраховане на финансови рискове и възможности за финансиране.

 

Национален институт за изследване на вино, спиртни напитки и етерични масла (НИИВСНЕМ) е приемник на Института по винарство, създаден през 1952 г. Екипът му днес е подготвен да посрещне и намери решение на широк кръг проблеми и задачи, възникнали в практиката на винарската промишленост. Разработват се научноизследователски и приложни проекти в областта на винарството; търсят се адекватни решения на проблеми, възникнали в хода на производствения процес; извършва се сравнение и оценка на предлаганите от различни фирми енологични препарати. Институтът

 

myPOS предоставя иновативни и достъпни платежни решения, които изцяло променят начина, по който бизнесите приемат картови плащания през различни канали - на място, онлайн и в движение.

 

Освен всички тези възможности за бизнеса, в зала 6 посетителите ще имат възможност да се запознаят, опитат и закупят специално подбрани продукти и винени аксесоари от партньорите на DiVino.Taste. Това са интересни фирми и производители, които са логичен спътник на форума на българските винопроизводители и представляват неразделна част от културата на храната и виното.

 

9-ото издание на DiVino.Taste се провежда от 22 до 24 ноември, в Интер Експо Център София.

 

Контакти: Мирослав Иванов, „Връзки с обществеността“

Тел. 0888 775959

E-mail: press.divinotaste@gmail.com

 

 

Снимки

Форумът  DiVino.Taste

Файлове

Форумът DiVino.Taste [104KB]

Portable Document Format File