Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев участва в Годишната среща на местните власти в к.к. Албена

15 октомври 2010 13:43,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1121
снимка

На 13 и 14 октомври 2010 г., заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев участва в Годишната среща на местните власти в к.к. Албена.

Това е VІІ-та годишна среща на местните власти. Събитието се организира от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

На официалната церемония на годишната среща присъстваха президентът г-н Георги Първанов, министрите на регионалното развитие Росен Плевнелиев и на европейските фондове Томислав Дончев, заместник-министърът на околната среда Ивелина Христова и други български и чуждестранни партньори на НСОРБ.

По време на форума областни управители, зам. областни управители, кметове, председатели на общински съвети, общински съветници и ключови експерти дискутираха и обсъдиха тенденциите в развитието на местното самоуправление в България.

Тази година, акцентът на включените във форума, прояви беше върху подобряване на публичните услуги и ефективното използване на средствата от ЕС, като предпоставка за по-доброто управление на местно ниво. Бяха представени общински практики в различни сфери на дейност – услуги за деца, управление на отпадъци, взаимодействие с областните управители, публичната етика.

Срещата е уникално за местните власти събитие, което включва разнообразни форми за придобиване на нови умения, за споделяне на идеи, за обсъждане на бъдещите общински реформи с министри и народни представители. Тя е с продължителност 3 дни, в рамките на които се провеждат множество специализирани форуми и дискусии паралелно и една официална пленарна сесия с участието на всички делегати.