Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Как да купите годежен пръстен без да фалирате

21 ноември 2019 08:40, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 4 години, брой четения: 620

Толкова модерният днес годежен пръстен води началото си от 30-те години на миналия век, но предметът, който внушава, че любовта има универсална цена - "двумесечна заплата" - все още битува в съзнанието на някои хора. Днес, обаче, все повече двойки градят свои собствени правила за годеж, персонализирайки сватбите, за да отразяват уникалните си връзки по неповторим начин.

Не е нужно да преминавате границата на финансовите си възможности

Според сватбените статистики, младоженците харчат около 3000 лв средно за годежен пръстен. Само 12 процента от мъжете отделят повече от 6 000 лв. Със сигурност съществува пръстен, които тя харесва и също зашеметява приятелките й и ви прави горд, но е напълно в рамките на вашия бюджет.

Научете какво иска тя

Няма смисъл да купувате огромен камък, ако тя предпочита малък пръстен. Помолете за помощ приятел, който знае какво харесва вашата годеница или направи това, което правят 42 процента от двойките - пазарувайте заедно. По-малко романтично? Може би. Но ако целта е нейното щастие, тогава мисията е изпълнена.

Помнете, че размерът не е от значение

Нещото, което трябва да се има предвид тук, е, че в крайна сметка става дума за правилния пръстен и този, който е в рамките на вашите финансови възможности, а не размера му. Всъщност проучване установи, че закупуването на пръстен, който надвишава бюджета, може да добави ненужен финансов стрес за двойките, които се опитват да създадат перфектна картина на годеж, независимо дали могат да си го позволят или не.

Потърсете финансова подкрепа

Казвате, че сте готови да зададете ключовия въпрос до определена дата, но средствата ви за пръстен все още липсват. Ако имате имате добра кредитна история, можете да кандидатствате за кредит без доказване на доход. Той е с фиксирано месечно плащане и ясна дата на падеж. Вие избирате сумата, от която се нуждаете, и срока за погасяване, който отговаря на вашия бюджет. И за разлика от някои финансови опции, като например в магазина за бижута, няма повишаване на лихвите или изненадващи такси, стига плащанията ви да са навреме.

Купете го по поръчка

Прогнозите варират, но като купите камък от търговец на диаманти и след това като го дадете на бижутер, можете да спестите до една трета от цената на камъка. Да, ще трябва да работите с поне двама различни експерти, но ще спестите малко.

Не робувайте на традициите

Съветват ви да гледате на 4 неща- карати, цвят, срез и чистота. Но не съдете за камъка, основаващ се само на тези фактори. Вижте пръстена като цяло. Платината е новият златен стандарт - той трае вечно и струва много повече.

Внимавайте с модела

Дори и един викториански модел да е прекрасен, той крие риск от повреда. И макар че високото легло може да накара по-малък камък да изглежда по-голям, жените често предпочитат модел, който няма лесно да се повреди при натиск. С по-обикновените модели спестявате пари за скъпи поправки в дългосрочен план.

Застраховайте го

Застраховането на този пръстен може да бъде доста евтино - вероятно една от най-големите ви инвестиции до момента. Много застраховки на собственици на жилища позволяват да добавите конкретен артикул към полицата. Добавете пръстена към политиката си незабавно. Ако нямате застраховка на жилището, сега е подходящ момент да направите това.

Трябва да ви харесва

Този пръстен е първата голяма покупка, която ще направите за бъдещата си съпруга. Трябва да го харесвате. Купете качествено изделие, което ще можете да предадете и на внуците си.