Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев: Децата са нашето бъдеще и основната ни грижа е да растат в по-уютна и комфортна среда

27 ноември 2019 14:45, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 581
---

Кметът Стефан Радев извърши оглед на цялостния ремонт на Детска градина „Детство“ в квартал "Младост".

По време на срещата си с изпълнителите, ръководството и персонала на детското заведение кметът Радев изрази задоволството си от извършените до момента дейности. Той поздрави екипа, работил по проекта, благодарение на който се вижда положителната промяна в облика на сградата, както и многократно подобрените условия в нея.

„Тук най-важни са децата. Трябва да работим за това те да живеят спокойни и щастливи, да имат възможност да се възползват от удобствата и комфорта на заобикалящата ги среда, за да растат пълноценно“, заяви още Стефан Радев.

От своя страни директорът на детската градина Красимира Милчева благодари за модернизирането на детското заведение, от което най-доволни са децата. Тя допълни, че то не е било ремонтирано от откриването му през 1974 г. На огледа присъстваха още зам.-кметовете Пепа Чиликова и Любомир Захариев.

Реконструкцията на детска градина „Детство“, намираща се в ж.к. „Младост“, включва саниране, подмяна на дограмата и топлоизолация на фасадите, ремонт на покрива и монтаж на нова хидроизолация, изграждане на система със соларни панели за битова гореща вода, ремонт на сградните инсталации, включително отоплителна, осветителна, водопроводна и канализационна, изграждане на нова пожароизвестителна инсталация, вътрешен ремонт. На този етап се работи по благоустройството на двора на детската градина, което включва засаждане на нови растителни видове и изграждане на шест нови детски площадки с ударопоглъщаща настилка, върху които ще бъдат монтирани част от старите детски съоръжения и ще бъдат добавени нови.

Предвидено е и осигуряване на достъпна среда, като вече е изградена рампа за достъп и се работи по монтажа на новия асансьор. Предстои и извършването на доставки на мебелировка и оборудване, включително нови детски легла, маси, столчета и гардеробчета, детски съоръжения и мебелировка и дидактически съоръжения за спалните и занималните в детската градина.

Цялостното реновиране се извършва по Проект „Подобряване на образователната инфраструктура в град Сливен“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Кметът Стефан Радев коментира, че в момента по този проект се модернизират още три детски градини в Сливен – „Мак“, „Вержин и Хаик Папазян“ и „Зорница“. Общата му стойност е над 5 млн. лв.

„Планираме цялостно обновяване на още две детски градини. В момента се реновира Детска ясла № 3, предвиждаме ремонт и на още една ясла. Продължаваме с инвестициите в образователната инфраструктура, насочени в модернизация на сградните фондове", каза той.

27.11.2019 г.

Снимки

------------------