» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливенската галерия „Йордан Кювлиев“ подреди самостоятелна изложба-живопис на доцент Красимир Карабаджаков

02 December 2019 19:56, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 7 months ago, number of readings: 383
Доцент Красимир Карабаджаков и Атанас Парушев

На 2 декември 2019 г., в сливенската галерия „Йордан Кювлиев“ бе открита изложба с картини на преподавателя по живопис във факултета по изобразително изкуство във Великотърновския университет доцент Красимир Карабаджаков.

Експозицията се казва „P.S. Забравих да кажа“. Тя съдържа добре познати картини, които зрителя е виждал, така и нови, които посетителите предстои да видят. В по-голямата си част, изложбата е съставена от пейзажни картини.

Доцент Красимир Карабаджаков преподава живопис във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет "Свети Свети Кирил и Методий".

Участва със свои творби в изложби в страната и чужбина, както и в редица кураторски проекти, някои от тях са: Годишни награди за съвременно българско изкуство на М-Тел - 2009, Варна; "О вине… и не только" – галерия "Манеж", Москва (2009); Национални есенни изложби – "Концепции за образа", Пловдив (2008) и др.

Красимир Карабаджаков е носител на наградата "Сирак Скитник" (Салон 1995, Сливен), както и на отличието за живопис от конкурса "Южна пролет" (1988).

Красимир Карабаджаков е роден в град Сливен през 1960 година.

Текст, снимки и видеоклип: Станимир Петков

Photos

Част от присъстващитеКартини от изложбатаКартини от изложбатаПрисъстващите разглеждат изложбата..........................................................................