Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОБМЕН НА ОПИТ И ЗНАНИЯ В ИНОВАТИВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

03 декември 2019 22:24, Невелина Кикьова (X СОУ )
Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) преди 4 години, брой четения: 1186
Снимка 1

От 27 до 29 ноември 2019 г. в ОУ "Васил Левски" - Бургас продължи обменът на добри практики чрез реализиране на дейности по Национална програма "Иновации в действие" на Министреството на образованието и науката.

Участници в срещата бяхме учители от СУ "Й. Йовков" - Сливен, ОУ "В. Левски" - Бургас и СУ "П. К. Яворов" - Кърджали.

Наблюдавахме открити уроци във факултативни учебни часове по предприемачество на тема "Рецепти за успех" във втори клас, както и бинарни уроци в иновативни паралелки 3 и 5 клас на тема "Изграждане на ферма - бизнес модел" и 2 и 4 клас на тема "Здраве от природата".

Третокласниците демонстрираха умения при създаването на бизнес модел на ферма, а учениците от пети клас чрез химични опити ги съветваха къде е удачно да изградят фермата си.

Второкласници и четвъртокласници засадиха цветя в саксии и показаха знания за отглеждането и размножаването на цветята и билките.

След това се проведе работна среща между екипите на трите училища. Осъществи се обмен на опит и знания в иновативното образование. Споделихме своите наблюдения, че позитивната учебната среда и обновената материално – техническа база, в комбинация с професионализма на учителите и функционалните упражнения такива, каквито са действително, мотивират учениците, като ги подготвят за живота.

Снимки

Снимка 2Снимка 2Снимка 3Снимка 5Снимка 6Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11Снимка 13Снимка 14Снимка 15Снимка 16Снимка 17Снимка 18Снимка 19Снимка 20Снимка 21Снимка 22Снимка 23Снимка 24Снимка 25