Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Спортно училище „Димитър Рохов“-Сливен отбеляза 35 години от основаването си

05 декември 2019 16:19, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 544
---

35 години от основаването на Спортно училище „Димитър Рохов“-Сливен отпразнуваха днес ръководството му, преподавателите и учениците. На празничната церемония в зала „Сливен“ присъства и заместник-кметът Пепа Чиликова, която ги поздрави от името на кмета Стефан Радев.

„35 години не са много, но не са и малко. За този период през него са преминали изключителни таланти, които със своите труд и упоритост са накарали не само Сливен, но и цяла България да се гордее с тях. Затова и на вас пожелавам да се гордеете с постиженията си и да се борите да достигате нови върхове. Бъдете здрави, силни и не спирайте да вярвате в собствените си възможности!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Радев.

Училището получи поздравления и от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, както и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. На събитието присъстваха също председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и заместник-областният управител Димитринка Петкова.

На тържеството бивши ученици получиха юбилейни плакети, както и институциите, с които училището си сътрудничи успешно. Традиционно бяха отличени и тези, които през отиващата си година са се класирали на първо, второ и трето място в различни състезания, както и треньорите в съответните видове спорт.

262 ученици се обучават в момента в шест вида спорт в единственото по рода си в областта спортно училище. Те са от 6-и до 12-и клас, в паралелки по спортовете акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика и футбол. През учебната 2018/2019 година възпитаниците на учебното заведение завоюваха над 105 медала – повече от 30 златни, 29 сребърни и над 40 бронзови в републикански шампионати и международни състезания.

05.12.2019 г.

Снимки

------------------------------------------------