Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Спортно училище „Димитър Рохов"- Сливен отбеляза 35 години от основаването си и 135 години от рождението на патрона на училището

06 декември 2019 09:51, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 4 години, брой четения: 1066
1111

35 години от основаването на Спортно училище „Димитър Рохов" бе отбелязана днес в Сливен На празничната церемония в зала „Сливен" присъства заместник-кметът Пепа Чиликова, която отправи поздрав от името на кмета Стефан Радев. Тържеството уважиха и председателят на Общинския съвет Димитър Митев, зам. - областният Димитринка Петкова, Кристияна Станкова от РУО, общински съветници, спортни дейци, родители, общественици. Поздравления бяха получени и от директори на други спортни и общообразователни училища в страната.

"Нашият патрон е достоен българин, виден сливналия, един от основателите на юнашкото дружество в града. Отдал е сили, енергия и ум за издигане нивото на физическата култура и спорта в България. Димитър Рохов е вярвал в доброто бъдеще на младите хора, на народа си. Идеали, които освен огромната признателност и гордост, държат духът ни буден и до днес.

Спортната история на нашия град е богата и забележителна, не може да не се гордеем с нашите олимпийци и шампиони. А Спортното училище в Сливен се явява наследник и продължител на тези традиции.

Спортно училище "Димитър Рохов" навърши 35 години - възраст, която при човека е на етап "животът е в разцвета си". За нашето училище изминалите години са донесли много предизвикателства, но и успехи и признание. Слава за Сливен и България със златни, сребърни и бронзови отличия от различни състезания, много радостни изживявания и още повече надежди, че най-хубавото предстои" - това отбеляза в приветствието си директорът на учебното заведение Наташа Иванова.

 

„35 години не са много, но не са и малко. За този период през него са преминали изключителни таланти, които със своите труд и упоритост са накарали не само Сливен, но и цяла България да се гордее с тях. Затова и на вас пожелавам да се гордеете с постиженията си и да се борите да достигате нови върхове. Бъдете здрави, силни и не спирайте да вярвате в собствените си възможности!", се казва в поздравителния адрес на кмета Радев.

Училището получи поздравления и от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, както и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

На тържеството бивши ученици и шампиони, директори, учители и служители, родственици на патрона Димитър Рохов получиха юбилейни плакети, както и институциите, с които училището си сътрудничи успешно. Традиционно бяха отличени и тези, които през отиващата си година са се класирали на първо, второ и трето място в различни състезания, както и треньорите в съответните видове спорт. Отличени бяха и учениците с успех 6.00.

Демонстрации на състезатели по всички видове спорт в училището и отделни съчетания по акробатика, изпълнения на ансамбъл "Браво" и на част от виртуозите на 100 - те каба гайди внесоха още празничност и тържественост на юбилея.

262-ма ученици се обучават в момента в шест вида спорт в единственото по рода си в областта спортно училище. Те са от 6-и до 12-и клас, в паралелки по спортовете акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика и футбол.

Снимки

222333