» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител поздрави спортното училище в Сливен за 35-ия му рожден ден

06 December 2019 13:42,
Emission of: District Sliven 4 years ago, number of readings: 537
Момент от концерта. Снимка: Георги АНГЕЛОВ

Областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес директора Наташа Иванова, преподавателите и учениците от Спортното училище „Димитър Рохов“ в Сливен послучай 35-годишния рожден ден на учебното заведение. „Като областен управител съм горд, че благодарение на Вас Сливен е утвърдена школа за таланти и постижения в областта на спорта. Вашите успехи дават самочувствие на жителите на града и областта“, заявява Божурски и отправя пожелания към всички бивши и настоящи възпитаници и преподаватели за много здраве, вдъхновение в работата и нови победи.

Единственото в Сливенска област спортно училище отбеляза празника си със серия от събития, последното от които бе тържествен концерт с церемония в зала „Сливен“ на 5 декември. Гост на концерта бе зам.областният управител Димитринка Петкова. Домакините на тържеството връчиха юбилейни плакети на бивши ученици и на институциите, с които учебното заведение си сътрудничи. Юбилеен плакет получи и областната администрация.

262 ученици, от 6 до 12 клас, се обучават в училището в паралелки по акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика и футбол. През миналата учебна година децата и младежите донесоха над 100 медала от републикански и международни състезания.