Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

След десетилетия забвение утре на гроба на Стефан Панаретов отново ще има цветя от признателните граждани на Сливен.

18 октомври 2010 15:59,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1265
снимка

На 19 октомври 2010 г. се навършват 79 години от смъртта на първия български посланик в САЩ, Стефан Панаретов.

Областният управител г-н Марин Кавръков ще изпълни своето обещание за отбелязване на годишнината от смъртта на видния наш съгражданин.

След десетилетия забвение утре на гроба на именития ни съгражданин Стефан Панаретов отново ще има цветя от признателните граждани на Сливен.

По инициатива г-н Марин Кавръков продиктувана от желанието му, да се даде гласност за живота и делото на първия български посланик в САЩ, миналата година, той даде обещание пред обществеността на област Сливен да открие гроба във Вашингтон с тленните останки на Стефан Панаретов и всяка година на 19 октомври Областна администрация Сливен, чрез посолството ни във Вашингтон да поднася цветя на гроба му.

Със съдействието на посолството на България във Вашингтон и кмета на община Вашингтон, окръг Колумбия, г-н Ейдриън Фенти беше намерено местонахождението на гроба и завещанието на Стефан Панаретов.

Областният управител благодари на външно министерство за оказаното съдействие и на г-жа Елена Поптодорова, Извънреден и пълномощен посланик на България в САЩ.

 

 

След като ни изпратят снимки от Вашингтон ще ги публикуваме на сайта.