Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен отличи най-добрите си спортисти и треньори за 2019 година

16 декември 2019 20:55, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 564
---

Най-добрите спортисти и треньори на Сливен бяха отличени на тържествена церемония тази вечер. От сцената на препълнената зала „Сливен“ зам.-кметът Пепа Чиликова изрази радостта си, че градът под Сините камъни е родното място на много видни спортисти. От името на кмета Стефан Радев тя поздрави всички номинирани и носителите на спортните отличия през 2019 година.

„Не просто добрите, а най-добрите спортисти в Сливен стават все повече. Годината не беше лека, но беше изключително силна за сливенския спорт и за България! Скъпи приятели, благодаря ви от сърце за неуморните усилия и труд, които полагате. Вие сте пример за това как силата на духа и упоритостта са пътят към успеха, пример сте за децата и връстниците си, защото спортът изгражда личности и качества, които всеки трябва да притежава. Община Сливен е подкрепяла и ще продължи да подкрепя развитието на спорта тук, защото вярвам, че доброто партньорство жъне успехи!“, заяви Пепа Чиликова. Тя пожела на всички здраве, сила, и кураж и още много покорени върхове.

„Нека Сливен и цяла България се гордеят с вас! На добър час!“, каза още зам.- кметът.

Спортист номер 1 на Сливен за 2019 г. е щангистът Божидар Андреев - двукратен европейски шампион и трети на Световното първенство по вдигане на тежести при мъжете. На второ място след него се нареди атлетката Радослава Мавродиева- европейска шампионка в дисциплината тласкане на гюле. Трети в класацията е Михаил Георгиев, който е трети на Европейското първенство по борба за младежи до 23 години

В челната десятка места си завоюваха още щангистите Петър Ангелов и Даниела Пандова , Илина Стоянова – самбо, Васил Маринов - вдигане на тежести, Момчил Караилиев - лека атлетика и джудистите Катерина Дойчева и Теодор Тодоров.

За най - добър треньор беше избран Пламен Братойчев, който тренира Божидар Андреев.

Призът за най-добър отбор грабна Футболен клуб „Сините камъни”.

За най-добър спортист с увреждания бе определен Ангел Манолов - състезател по тенис на маса, стрийтбол.

Бяха наградени като бъдещи звезди и над 30 спортисти, носители на държавни титли при най-малките състезатели от спортни клубове на територията на Община Сливен.

Тържествената церемония уважиха областният управител Чавдар Божурски, председателят на местния парламент Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметовете и секретарят на общината, директори и представители от институции в града, шампиони и медалисти от световни и европейски първенства от близкото и далечно минало.

В празничната програма на вечерта със свои изпълнения се включиха танцово студио на Борис Панайотов, Добромира Стоянова от вокално студио „Усмивка“, Иван Едрев, с вокален педагог Милена Добрева, Фолклорна формация „Гайдари“- Сливен, Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева.

Снимки

------------------