Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отличиха най-добрите спортисти и треньори на Сливен

17 декември 2019 10:21,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 465
Момент от церемонията

Най-добрите спортисти и треньори през 2019 година бяха отличени на празнична церемония, организирана от община Сливен, на 16 декември вечерта в зала „Сливен“. Гост на събитието бе областният управител Чавдар Божурски.

Зам.кметът на община Сливен Пепа Чиликова поздрави номинираните за високите спортни постижения, като подчерта, че отиващата си година не е била лека, но пък е била изключително силна за сливенския спорт и за България.

Спортист № 1 на Сливен за годината стана щангистът Божидар Андреев, двукратен европейски шампион и трети на Световното първенство по вдигане на тежести при мъжете. Втора бе атлетката Радослава Мавродиева, европейска шампионка в дисциплината „тласкане на гюле“. Трети в класацията се нареди Михаил Георгиев, който е с трето място в Европейското първенство по борба за младежи до 23 години. В челната десятка места си завоюваха още щангистите Петър Ангелов и Даниела Пандова , Илина Стоянова – самбо, Васил Маринов - вдигане на тежести, Момчил Караилиев - лека атлетика и джудистите Катерина Дойчева и Теодор Тодоров. За най - добър треньор беше избран Пламен Братойчев, който тренира Божидар Андреев. Призът за най-добър отбор грабна Футболен клуб „Сините камъни”. За най-добър спортист с увреждания бе определен Ангел Манолов - състезател по тенис на маса, стрийтбол. Бяха наградени като бъдещи звезди и над 30 спортисти, носители на държавни титли при най-малките състезатели от спортни клубове на територията на Община Сливен. Гости на тържествената церемония бяха още началникът на РУО Милена Чолакова, председателят на общинския съвет Димитър Митев, съветници, много спортисти и близки на наградените.

Снимка: община Сливен