Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Акценти от днешната редовна сесия на Общински съвет - Сливен

19 декември 2019 13:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 4 години, брой четения: 526
---

Общо 53 точки бяха включени в дневния ред на редовната сесия на местния парламент, която се проведе днес.

Сред приетите предложения беше Проектът за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги.

Кметът Стефан Радев поясни, че промяната в Наредбата ще облекчи значително общинския бюджет, тъй като досега Общината значително дофинансира дейностите за сметосъбиране и сметоизвозване.

„С тази промяна ще спестим средства от общинския бюджет, които ще насочим в облагородяване на градската среда, образователната и спортната инфраструктури“, заяви от трибуната кметът Радев.

Крайният ликвидационен баланс и доклад на Кожно-венерическия диспансер, както и участието на Община Сливен в Сдружение с нестопанска цел Югоизточен регионален иновационен център по биомехатроника също бяха сред предложенията, които получиха подкрепа.

С 25 гласа „за“ общинските съветници гласуваха изменението на бюджета. По думите на Стефан Радев то се налага заради постъпили приходи от дейностите на Сливенския симфоничен оркестър и Ансамбъл за народни песни и танци. Промяната е свързана още и с разходи, свързани със за закупуването на спортни съоръжения и инвентар за спортна зала „Асеновец“, техника за видеонаблюдение и изграждане на осветление в няколко населени места и ремонтни дейности.

На сесията днес одобрение получи и кандидатстването на Общината с проект, свързан с развитието на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура, както и поемане на дългосрочен общински дълг, свързан с финансирането на този проект.

Местният парламент определи и размера на възнагражденията на кмета на община Сливен, на председателя на общинския съвет и общинските съветници.

След гласуване, за представител на местния парламент в Областния съвет за развитие на Сливенска област беше избрана Керанка Стамова.

На днешното заседание беше разгледана и приета План-сметката за дейностите, свързани с битовите отпадъци, а също и участието на Община Сливен в Сдружение с нестопанска цел Югоизточен регионален иновационен център по биомехатроника.

Необходимата подкрепа получиха и точките, свързани с кандидатстването на Община Сливен по Проект „Красива България“ за ремонт на част от сградите на Общината и Регионална библиотека „Сава Доброплодни“.

Общинският съвет гласува и обичайните разпоредителни сделки с недвижимо имущество, отпускане на финансови средства и помощи на граждани.

19.12.2019

 

 

 

 

Снимки

---