Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Позиция на „Топлофикация Сливен“ ЕАД

20 декември 2019 14:49, Хюсеин Хюсеинов (Топлофикация-Сливен-инж.Ангел Ангелов ЕАД)
Излъчване: Топлофикация-Сливен преди 4 години, брой четения: 1137
тецс

Уважаеми клиенти, уважаеми съграждани,

Във връзка със зачестилите напоследък публикации свързани с изгарянето на отпадъци и засиленият обществен интерес по темата ние от „Топлофикация Сливен“ ЕАД искаме да Ви информираме за следното:

„Топлофикация Сливен“ ЕАД има издадено от Изпълнителна агенция по околна среда, Комплексно разрешително за работа на инсталацията. То включва разрешение за изгаряне и съвместно изгаряне на модифицирано гориво RDF и биогорива. Биогоривата са предимно слама, както и слънчогледови и оризови люспи.

Модифицираното гориво RDF представлява предварително сепариран, специално преработен и обеззаразен отпадък, класифициран с конкретен код и предназначен за изгаряне. Оползотворява се в специална инсталация, проектирана и изградена в съответствие с европейските изисквания и норми. Количеството му представлява около 5-6% от горивният микс използван в Централата.

Дружеството е обект на непрекъснат мониторинг и постоянни проверки от РИОСВ - Стара Загора /над 15 само за 2019г./

Ръководството на „Топлофикация Сливен“ ЕАД е правило неведнъж разяснения пред Общинският съвет, Областната управа, журналисти и представители на неправителствени организации.

Като хора родени и живеещи в града ни със семействата и децата си, ние не бихме допуснали действия, застрашаващи чистотата на въздуха в град Сливен.

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници пожелаваме на всички граждани и жители на Сливен крепко здраве, топлина и уют в домовете и сърцата ни.