Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен ще получи над 3 милиона лева за благоустрояване на кварталите „Дружба“, „Сини камъни“ и „Българка“

20 декември 2019 20:21, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 625
---

Одобрен е проектът на Община Сливен „Подобряване на градската среда на Сливен – етап ІІ“. Това става ясно от решение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, изпратено до кмета Стефан Радев. Проектът предвижда благоустрояване на междублокови пространства в кварталите „Българка“, „Дружба“ и „Сини камъни“. В определени райони на трите квартала ще има нови алеи, места за паркиране, детски и спортни площадки.

Общината ще получи безвъзмездна финансова помощ в размер на 3 милиона 101 хиляди и 920 лева, средно по около 1 млн. за квартал. Това са средства, спестени от проекти в първия мандат на Стефан Радев.

,,Доволен съм, че средствата, които успяхме да спестим от изпълнените проекти за градската среда и интегрирания градски транспорт, ще бъдат насочени към реализирането на нови проекти”, коментира кметът.

В квартал ,,Българка” се планира благоустройство на района около бл. 17, 18, 30, 31, 32, 33 и 37, на обща площ от 14,000 кв. м.

В кв. ,,Дружба” терените са около блокове 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 и 16, на обща площ от 38,000 кв. м.

Благоустрояването в кв. „Сини камъни“ ще бъде в района на блокове 21, 22, 23, 24 и 27 на обща площ от 31,000 кв. м.

„Идеята ни е за цялостно обновяване с паркови площи, алеи, детски и спортни площадки, паркоместа, така че да придадем нова визия и да го тестваме като модел за обновяване на кварталите. Те са големи като площ и един проект не обхваща целия район. Обхваща едно каре от блокове в дадения комплекс“, поясни кметът. Той подчерта, че облагородяването на такива участъци ще бъде своеобразен модел, който ръководството на общината ще продължи да следва. Предвижда се той да бъде прилаган и в други райони от кварталите в града.

Проектното предложение отговаря на критериите за оценка на административно съответствие и допустимост и техническа и финансова оценка, съгласно насоките за кандидатстване и надвишава минималния праг за класиране, пише в решението на Министерството. Предстои подписване на договора с управляващия орган и избор на изпълнител.

 

20.12.2019 г.