Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

7 грешки, които трябва да избягваме при взимане на кредит

19 декември 2019 12:40, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 4 години, брой четения: 511

Одобрението за потребителски заеми от СИТИКЕШ винаги е чудесна новина. Независимо дали се използва за изплащане на друг дълг, финансиране на почивка или инвестиране в уреди и вещи за дома, важното е, че ви снабдява с пари на ръка. Тактиката е да бъдете отговорни и да избягвате потенциалните клопки, които вървят с вземането на заем, за да можете да останете в относително добро финансово състояние.

1. Фокусиране само върху месечните плащания

Въпреки че разглеждането на месечните плащания ще ви предложи бърз начин да сравните офертите за заем на различните фирми, те не трябва да са последната дума за това дали да изберете или не определен кредитор.

От една страна, месечните плащания не са единствените разходи, свързани с получаване на заем. Има такси за генериране, такси за кандидатстване, такси за закъснение и лихви. Често кредиторите използват ниски месечни вноски, за да прикрият някои от тези допълнителни такси.

2. Не знаете каква е кредитната ви история

Също така е важно да се има предвид, че кредитния рейтинг играе голяма роля в процеса на кандидатстване за кредит. Това ще се отрази на вашия заем и заемът ви ще го засегне.

3. Използване или кандидатстване за кредит малко преди да бъдете одобрени за заем в банка

Друга често срещана грешка е голяма покупка малко преди да кандидатствате за банков заем. Купуването на автомобил или скъп телевизор на кредит по време или преди процеса на кандидатстване за банков кредит може да навреди на шансовете ви за одобрение. Ако кредиторът види, че харчите повече за кредит, той може да промени условията на вашия заем преди да бъде финализиран.

Освен това, опитът да направите няколко значителни покупки на кредит за кратък период от време може да има отрицателно въздействие върху кредитния ви резултат.

4. Просрочени плащания

Забавени плащания по някой кредит ще осуетят отпускането на нов заем. Това може да увеличи цената на заема, без да увеличава размера на парите, които ви се отпускат. Не само това, но липсващите плащания се отразяват негативно на кредитния ви резултат.

5. Не планирате добре месечните плащания по кредита

Говорейки за това, че не правите месечните си вноски навреме, друга лична грешка в заема, която правят кредитополучателите, е пропуска да определи бюджет за новия си заем. Дори и никога досега да не сте правили бюджет, създаването на такъв за погасяване на заема е важна част от процеса. Това ще ви помогне да решите колко можете да си позволите да плащате всеки месец, колко бързо можете да погасите заема и колко можете да си позволите да вземете назаем.

Определянето на гъвкав и точен бюджет ще освободи голяма част от стреса, свързан с тегленето и изплащането на заем, и ще предотврати забавянето на плащанията.

6. Кандидатстване за първия предложен заем

Може да е изкушаващо да вземете първия заем, за който отговаряте на условията, когато кандидатствате за бърз заем онлайн, но това означава, че може да пропуснете по-добра сделка. Имайте предвид, че заемът е финансов ангажимент. Колкото повече време прекарвате в избора на подходящия кредитор, толкова по-щастливи ще бъдете с този ангажимент.

7. Пренебрегване на дребния шрифт

Не на последно място, отделете време, за да прочетете дребния шрифт, преди да кандидатствате за бърз кредит. Последното нещо, което искате е две години да изплащате заем, само за да осъзнаете, че е имало условие или неустойка, за които не сте знаели.

Четенето на финия печат на договор също е чудесен начин да проверите дали кредиторът е прозрачен в своята оферта. Ако предявят претенции, които не са подкрепени или противоречат на договора за заем, поискайте разяснения и помислете за смяна на кредитора преди да са направени окончателни споразумения.