Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Наградиха отличени педагози от национален конкурс

08 януари 2020 14:13, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 4 години, брой четения: 492
---

На официална церемония днес бяха наградени педагозите, отличили се в областния кръг от Първия национален конкурс за учители „Иноватори в образованието“.

Сред гостите на събитието, състояло се в сградата на Регионалното управление на образованието-Сливен, беше председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

Приветствие към гостите и домакина на събитието отправи кметът Стефан Радев, който поздрави всички отличени за положените усилия и ги определи като съвременни лидери сред общността на заетите в сферата на образованието.

„Радвам се, че имам възможност да споделя вълнението ви в днешния ден. Темата за иновациите в образованието е една от най-актуалните за обществото и ще бъде такава и занапред. Прилагайки ги успешно, ще подобрим още повече качеството на образованието и възхода на страната ни в тази област, както за хората тук, така и в международен план“, заяви по време на награждаването Стефан Радев. Той пожела на присъстващите здраве, успехи и удовлетворение от постигнатите резултати и през новата година.

Своите благопожелания отправи и домакинът на събитието Милена Чолакова – директор на РУО-Сливен.

На официалната церемония присъстваха още кметът на община Твърдица Атанас Атанасов, директори, учители и др.

Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката и сред основните му цели са признанието, стимулът и подкрепата на учителите, за които работата е мисия и със своята креативност въодушевяват младите хора за постижения, провокирали са любознателността на своите ученици и са им създали условия за житейски и професионални перспективи. Той се провежда в три етапа – училищен, областен и национален кръг.

За участие в конкурса се номинират учители, учителски екипи, директори и управленски училищни екипи.

В категорията „Учители и учителски екипи, които са вдъхновили за постижения учениците в учебната работа, включително чрез промяна на училищната среда“ от областния кръг на конкурса бяха отличени Нина Якимова, старши учител по немски език в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“-Сливен и Методическо обединение по чужди езици в ППМГ „Добри Чинтулов“-Сливен.

В категорията „Учители и учителски екипи, които чрез дейности в извънучебно време и в целодневната организация на учебния ден са създали у учениците знания, умения и нагласи, с които са ги направили по-удовлетворени и по-успешни“, своето заслужено място заемат Али Мехмедов, учител по технологии и предприемачество в ОУ „Елисавета Багряна“-Сливен и учителски екип от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Сотиря, сред които са Мария Хаджистойчева, Мая Попова и Йордан Тенев.

В категорията „Директори и управленски училищни екипи, които чрез организацията в училищата и управлението са създали условия за промяна в училищния живот и нагласите на учениците за постижения“, са отличени директорът на СУ „Неофит Рилски“-Твърдица Петранка Минчева и управленски училищен екип с директор Женя Георгиева на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Сотиря.

Отличените педагози, директори, управленски и учителски екипи ще вземат участие в националния кръг на конкурса.

Музикални поздрави към гостите на церемонията отправиха учениците от ОУ „Юрий Гагарин“-Сливен.

08.01.2020 г.

 

Снимки

---------------------------