Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен, кратки вечерни новини, 08.01.2020 г., сряда

08 януари 2020 15:49, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 283
Сливен

През 2020 година Община Сливен ще работи усилено за реализиране на ключови инфраструктурни проекти, стана ясно на пресконференция на общинското ръководство днес.

Общинската транспортна схема в Сливен няма да бъде засегната при евентуален протест на превозвачите на 13 януари и ще бъде обслужена на сто процента.

На официална церемония днес в Сливен бяха наградени педагозите, отличили се в областния кръг от Първия национален конкурс за учители „Иноватори в образованието“.

Община Сливен вече започна работата по проекти, свързани с новия програмен период на Европейския съюз.

През 2020 г. ще бъдат чествани няколко кръгли годишнини на бележити личности, свързани с град Сливен.

Извънредно заседание на местния парламент в Сливен свиква председателят му Димитър Митев с една единствена точка в дневния ред, свързана с даването на съгласие Община Сливен да участва в сдружение с нестопанска цел с наименование „РЕГИОНАЛЕН ИНОВАЦИОНЕН ЦЕНТЪР-РИЦ в сферата на БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА-БДП, АНАЛИЗА НА ПТП, пътно-транспортни произшествия и ОБУЧЕНИЕ НА ВОДАЧИ НА МПС-Сливен“.

Във връзка с провежданата реформа в системата на Прокуратурата, Районна прокуратура – Сливен уведомява, че с Решение на Пленума на ВСС по протокол № 20 от 29.07.2019 г., считано от 01.01.2020 г., бяха закрити Районните прокуратури в градовете Котел и Нова Загора, a на тяхно място са разкрити териториални отделения в градовете Котел и Нова Загора – съответно Териториално отделение – Котел към РП – Сливен, и Териториално отделение Нова Загора към РП – Сливен, които поемат компетентността в работата по наблюдаване на досъдебни производства и преписки за противоправни деяния, извършени на териториите на едноименните общини.