Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев: Ще продължим да инвестираме в по-качествена среда и бъдеще за децата на Сливен

10 януари 2020 12:16, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 604
---

Днес официално бе даден старт на ремонта на Детска градина „Рай-2“ в квартал „Дружба“. В нея предстои да бъде открита детска ясла с две яслени групи за най-малките жители на квартала.

По време на откриването на строителната площадка кметът Стефан Радев подчерта, че е важно да се подобряват условията за израстване и възпитание на децата и допълни, че това е една от концепциите и приоритет в управлението на ръководството на община Сливен.

„Квартал „Дружба“ е най-големият квартал в нашия град и с откриването на тази ясла, ще се опитаме да отговорим на очакванията и потребностите на хората тук за комфортно, съвременно и здравословно отглеждане на децата им. Работим по този проект още от миналата година и се радвам, че вече имаме възможност да го осъществим“, каза още кметът.

От своя страна директорът на детската градина Дора Янкова благодари за подкрепата и вниманието на Общината в лицето на кмета Стефан Радев, които ще спомогнат за откриването на детската ясла. Тя допълни, че в момента детската градина се посещава от 265 деца.

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. Проектът предвижда да се ремонтират и преоборудват помещения за две яслени групи от 12 до 16 деца, във възрастова група от 10 месеца до 3 години.

За всяка яслена група ще се обособят стая за игри - занималня с кът за хранене, спалня, гардеробна, кухненски бокс, санитарен възел. В гардеробната са предвидени индивидуални шкафчета за децата, монтирани към стената.

Персоналът ще разполага с кабинет на директора, учителска стая, кабинет за педагог, здравен кабинет с изолационно помещение, разположени на 1-ви етаж, гардероб, санитарен възел и душ за персонала.

За игри на открито за двете групи са предвидени площадки за игри, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани съоръжения за игра, пързалки и закрити пейки. Сградата е с положена топлоизолация по стени и с подменена дограма.

При строителството е предвидено в един от корпусите на сградата, да се преоборудва кухненския блок, за да отговаря на изискванията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане. По този начин кухнята ще се категоризира с капацитет до 300 порции дневно.

Финансирането е осигурено от Община Сливен. Изпълнител на обекта е „Суперстрой - инженеринг” ЕООД, а строителен надзор ще извършва „Августа Консулт” ЕООД. Срокът на изпълнение е 159 календарни дни.

10.02.2020 г.

Снимки

---------------------------------------------