Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информираният избор на кредит е предпоставка за спокойното му изплащане

14 януари 2020 08:48, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 4 години, брой четения: 1161

Кредитните консултанти разясняват детайлите в банковите оферти

В днешно време промените се случват доста бързо, много информация ни залива отвсякъде. Човек трудно се ориентира в морето от банкови оферти, а изборът му се затруднява допълнително от непознати термини и банкови процедури. Изход от ситуацията има и тя е консултация с независим кредитен експерт. Вече и в Сливен тази услуга е достъпна – в офиса на Кредитланд, водещият кредитен консултант в България.

„Винаги в полза на клиента“. Това е мотото, под което в тандем работят консултантите на компанията в града – Фердес Алиева и Мария Пашова.

Мария има висше икономическо образование и 17 години стаж в банка – седем от тях е била кредитен консултант за потребителски, ипотечни и фирмени кредити, а 10 години – мениджър. Фердес също има висше икономическо образование. Банковият ? стаж е 15 години в областта на потребителското и ипотечното кредитиране. В Кредитланд е от една година и половина.

„Избрах да бъда кредитен консултант, защото обожавам тази работа и това да съм полезна на хората. В Кредитланд намерих смисъл, още по-голям от този в банката, в която работех. Сега предлагам на клиентите си избор измежду 12 банки, колкото са нашите партньори, а преди можех да им предложа само условията на банката, която представлявах“, споделя Фердес Алиева.

Мария Пашова подчертава, че работата с кредитен консултант дава на клиента спокойствието да вземе информирано решение, след като в неформална среда получи обективна и безпристрастна оферта от над десет банки:

„Дори човек да има познат в някоя банка, това не означава, че там са най-добрите условия. Ние предлагаме избор от най-изгодните за него оферти, която би му спестила много разходи по кредита“.

Фердес Алиева допълва:

„Ние познаваме малките букви в договора. Знаем всяка една дума какво означава и представяме информацията на клиента на разбираем за него език, нищо не му спестяваме“.

Фердес споделя и за удовлетворението, което всеки кредитен консултант изпитва след всяка сключена сделка, особено ако се е наложило да се мине през различни перипетии, за да се стигне до най-добрата оферта и до успешно усвояване на кредита.

Клиентите на Кредитланд получават кредитно консултиране напълно безплатно, а услугата е изцяло в защита на техния интерес.

Мария разказа и за един специален успех в кариерата си на консултант. Прецедент за банката, която отпуснала кредита, било решението да позволи на кредитоискателя да сключи застраховката на имота, за закупуването на който теглел пари, с външен застраховател:

„Целта беше да постигнем по-добри условия. Една застраховка имот, задължителна за всеки ипотечен кредит, преобърна офертата и излезе най-изгодна за клиента. Успяхме да договорим и по-ниска лихва. След това този клиент ни препоръча на негов колега. Да, банките са нашите партньори, но клиентите са чиито интерес защитаваме“.

Кредитните консултанти на Кредитланд препоръчват на хората, които са решили да изтеглят кредит, първо да преценят каква месечна вноска могат да си позволят в дългосрочен план. Така в бъдеще, дори и обстоятелствата да се променят, това да не го постави в затруднение:

„Всеки трябва да определи каква вноска може да си позволи, да си прецени бюджета, да обмисли дали да има застраховка по кредита, за да може да диша спокойно, когато изплаща задължението си“.

От опита, който имат, Фердес и Мария разбират, че хората са стигнали до заключението, че е по-добре за сключване на кредит да използват помощта на консултант:

„Ние сме безпристрастни при избора на банка. Освен това имаме застраховка „професионална отговорност“, тоест гарантираме, че им предлагаме трите най-добри за тях оферти на пазара. Кредитланд има и професионална софтуерна платформа, която прецизно сравнява условията за теглене на кредит на различните банки. За клиентите остава свободата да направят своя информиран избор“.

Фердес Алиева 0885 33 03 94, f.alieva@creditland.bg

Мария Пашова 0882 664 668, m_pashova@creditland.bg