Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Криминална хроника Сливен - 14.01.2020 г.

14 януари 2020 13:12, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 9 месеца, брой четения: 248
Полиция Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06:00 часа на 13.01.2020 г. до 06:00 часа на 14.01.2020 г.

 

Сливен: Криминалисти на участък „Запад“ при РУ-Сливен задържаха извършител на палеж. На 7 януари, след получен сигнал за запален лек автомобил в село Чокоба, полицейските служители предприемат действия по изясняване на обстоятелствата около палежа и установяване на извършителя. Автомобилът е „Ауди А3“, собственост на 50-годишен мъж от същото село. В хода на проведените оперативно- издирвателни действия за извършено престъпление е задържан 73-годишният П.П. от град Сливен. Той е направил пълни самопризнания, задържан е за 24 часа в РУ-Сливен. Работата по досъдебното производство продължава.

Установени нарушения и посетени сигнали от тел.112 по време на полицейска операция в малките населени места в община Сливен. Акцията е с цел противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и пътна безопасност и се провежда всяка седмица на територията на РУ-Сливен, обслужвана от участъци „Запад“ и „Петолъчка“. От 10 до 12 януари са извършени проверки на 95 автомобила и 105 лица. Констатирани са 24 нарушения на ЗДвП, БЗЛД и Наредбата на Община Сливен. Посетени са 8 сигнала от тел. 112 за висока музика и междусъседски и семейни скандали. В хода на операцията полицейски служители осъществяват контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Извършени са проверки на обекти и лица по линия „Акцизи“ и „Наркотици“.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на Регионална дирекция ПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Екип на РСПБЗН-Нова Загора е оказал техническа помощ при пътно произшествие, без пострадали, с товарен автомобил на АМ“Тракия“, възникнало в 07:50 часа на км.266, посока град Бургас.

В 18:15 часа екип на РСПБЗН-Нова Загора е отстранил паднало дърво до разклона за село Караново. Няма пострадали, не са причинени материални щети.

Гасени са още запалени отпадъци в Сливен и Нова Загора. Пожарите са ликвидирани без да причинят преки материални щети.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков