Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Трансфер фактор - дар от природата

14 януари 2020 12:04, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 4 години, брой четения: 527
Трансфер Фактор

Много хора знаят твърдението на Хипократ: „Нека храната е вашето лекарство, а лекарството - вашата храна.“ В природата има много билки, горски плодове, корени, мед и животински продукти, които човек използва за лечение и подобряване на здравето. Природата има отговор за всички случаи. Но сред многото полезни и необходими, има просто уникални, системни продукти, които са включени в златния резерв от природни средства. Всички знаем за пчелния прашец, женшен, кордицепс, спирулина, гинко билоба и много други.

 

Един от най-прекрасните системни подаръци е коластрата. Нарича се "коктейла, който дава живот". Той съдържа много висока концентрация на много биорегулиращи компоненти, чиято задача е да започне и коригира работата на тялото на бебето, да го предпази от агресията на околния свят на микроорганизмите. Природата е надарила нашите майки с изключителна способност да концентрират имунния си опит и да предават тази информация на нас от първото хранене.

 

От древни времена има данни за използването на коластра за профилактика и лечение на много заболявания.

 

Оказва се, че коластрата (и както е открито по-късно в яйцето) съдържа биорегулиращи пептиди (цитокини). Те са отговорни за функционирането на имунната система, за прехвърлянето на „база данни” (имунологична памет) от един индивид на друг, от една клетка на имунната система в друга. И по този начин те правят имунната система по-силна и по-подготвена.

Спомнете ли си, нашите майки и баби настояваха да пием прясно мляко всеки ден и то „точно от крава”? С развитието на биотехнологиите научихме как да изолираме различни компоненти от коластрата и яйцата, включително тансфер факторите. Те се намират в организма на всеки бозайник, в белите кръвни клетки, далака, лимфоидната тъкан, т.е. са ендогенни компоненти на имунната система.

Трансфер факторите са естествени имунокоректори, които помагат да се поддържа и възстановява правилното функциониране на имунната система. Наличието на трансфер фактори в организма прави имунната система да работи балансирано и по-добре.