Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приеха новия план за защита при бедствия в община Сливен

20 януари 2020 13:24, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 581
---

Новият план за защита при бедствия в община Сливен бе обсъден и приет единодушно днес на заседание на Съвета за намаляване на риска от бедствия при Общината.

Дневният ред на срещата включваше и актуализиране на състава на Съвета.

По думите на кмета Стефан Радев, новият общински план е изготвен, съгласно указанията на Съвета за намаляване на риска към Министерски съвет. За разработването му са използвани статистика, информация и характеристика за цялата територия на общината, въз основа на експертно становище. За първи път е изготвена оценка на риска, която включва описание и анализ на потенциалните рискове и опасности, които могат да се случат на територията на общината и списък с всички възможни опасности.

„Превенцията е най-успешната политика, към която се стремим да се придържаме и ще продължаваме по този начин и занапред“, категоричен беше кметът Радев.

В рамките на заседанието членовете на Съвета изразиха единодушно мнение, че планът е работещ и приложим за действие от съответните отговорни институции и структурите за спешно реагиране.

Предстои съгласуване на новия план с областния управител, след което ще бъде внесен за разглеждане на сесия на Общински съвет-Сливен.

20.01.2019 г.