Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен се включва с 9 емблематични туристически обекта в инициативата „Денят за вас“

23 януари 2020 08:57, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 535
---

Община Сливен се включва с 9 емблематични туристически обекта в инициативата „Денят за вас“ на Министерството на туризма. Събитието тук ще се проведе на 22 март. Това е денят, в който посрещаме Първа пролет и честваме Световния ден на водата.

На този ден 9 емблематични културно-истористически обекта в Сливен ще отворят врати с вход свободен за посетители. Инициативата „Денят за вас“ в града под Сините камъни ще стартира официално от Антична и средновековна крепост „Туида“ и включва още известните национални и местни обекти като къшите-музеи на „Хаджи Димитър, „Добри Чинтулов“ и „Сливенския бит“, Първата текстилна фабрика на Добри Желязков, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ и художествените галерии „Сирак Скитник, „Димитър Добрович“ и „Д-р Миркович“.

В края на 2019 година в Годишните награди в туризма Община Сливен беше отличена от Министерството на туризма като „Община на 2019-а за културно-исторически туризъм“.

Партньорството на Сливен с Министерството на туризма дава възможност с подобни инициативи да се насърчават пътуванията на туристи във вътрешността на страната и споделяне на добри практики за популяризиране на по-малко известни туристически обекти. Общината се надява всички, които посетят обектите в този ден, да се почувстват специално и да станат част от кампанията „Стани приятел на Сливен“.

Инициативата „Денят за вас“ стартира в Смолян на 18 януари за Световния ден на снега. В един ден в периода януари-април общините обявяват вход свободен за музеите на своя територия, за да представят културно-историческото си наследство. „Денят за вас” е част от кампанията на Министерството на туризма „Естествено в България“, която, в сътрудничество с бизнеса и местните власти, подпомага развитието на вътрешния туризъм.

Повече информация за „Денят за вас“ може да намерите в следния линк:

http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/iniciativata-denyat-za-vas-na-ministerstvoto-na-turizma-za-zimniya-sezon-startira-v

23.01.2020 г.