Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД проведе годишно събрание

23 януари 2020 15:31,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 488
Годишно събрание на ДПНР и ОНД

Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД /ДПНР и ОНД/ проведе 23-тото си годишно събрание на 23 януари в заседателната зала на областната администрация. „Партньорството ни вече е традиция“, каза областният управител Чавдар Божурски, който бе гост на събитието. Той подчерта, че дружеството развива активна деятелност в Сливен и областта. Приветства гражданите на Русия и на ОНД, които живеят, пребивават и работят в Сливен, за инициативността им в обществения живот в областта. От своя страна председателят на дружеството Марин Кавръков заяви, че то е най-дългогодишната гражданска, неправителствена организация в региона. Дружеството не преследва политически цели, а развива дейности в духа на традициите за приятелство между тези народи, в сферата на културния обмен, образованието и др.

Акцент в работата на ДПНР и ОНД през тази година ще бъде честването на 75 години от края на Втората световна война и Деня на победата над хитлерофашизма, участието в регионални и национални четения, изложби, конкурси, песенни фестивали. По предложение на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Сливен ще е домакин на заключителния етап на 11-ия национален фестивал на руската песен и танц под надслов „День победы“, който ще се проведе в края на май и е включен в програмата на общината за празниците на културата „Сливенски огньове“. Два месеца по-рано ще се състои регионалният фестивал на руската песен, съобщи секретарят на дружеството Стоян Георгиев. Той изказа благодарност на зам.областния управител Димитринка Петкова за участието и съдействието при организиране на инициативите на дружеството. По време на дискусията бе предложено една от предстоящите работни срещи в Руския културно-информационен център да е свързана с възможностите за обучение във висшите училища в Русия и ОНД.

На годишното събрание бе гласувана работна програма за 2020 г. По предложение на ДПНР и ОНД бяха отличени изявени активисти. Грамотите бяха връчени от областния управител Чавдар Божурски на Васил Мермеклиев, Васил Добрев, Калина Койчева и Росица Кунева.

В събранието участваха ръководители на културни институти, патриотични организации, директори на гимназии, представители на руско-български клубове и организации, деятели на културата.

Снимки

НаграждаванеНаграждаване - 2Награждаване - 4