Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен предприема превантивни мерки срещу птичия грип

31 януари 2020 12:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 505
---

Заместник-кметът и председател на общинската епизоотична комисия Румен Иванов свика извънредно заседание на общинската епизоотична комисия. Повод за това е обстановката със заразата птичи грип в световен мащаб.

На срещата беше съобщено, че към момента няма регистрирани случаи на територията на България, но мерки за превенция е необходимо да се предприемат. От своя страна Община Сливен ще започне разяснителна кампания. Кметовете на населените места трябва да следят и да обяснят на стопаните, че не трябва да се допускат домашни птици извън дворовете. Птиците трябва да се отглеждат в заградено и закрито пространство. Фуражните храни трябва да са покрити и да не са достъпни за диви животни.

От местната агенция по храните съобщиха, че на територията на Община Сливен има няколко големи комбината за отглеждане на домашни птици, като контролът там е затегнат.

На срещата стана ясно също, че заразата е изключително опасна и мерките трябва да се спазват стриктно, тъй като за разлика от Африканската чума по свинете, птичият грип засяга и хората.

31.01.2020 г.