Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител оспорва пред съда решения на Общинския съвет в Твърдица

03 февруари 2020 14:32,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 498

Областният управител Чавдар Божурски оспорва пред съда решения на Общинския съвет в Твърдица, а други две връща за ново разглеждане.

Оспорваните пред Административния съд в Сливен решения са свързани с един и същ казус - определяне размера на трудовите възнаграждения на Кмета на община Твърдица и на кметовете и кметските наместници на малките населени места.

С решение № 3 от 4 декември 2019 г. Общинският съвет е отхвърлил предложение на Кмета за увеличение на посочените трудови възнаграждения. Гласувано е предложение, внесено от съветник по време на заседанието, заплатите да останат същите, без промяна. Областният управител върна решението, тъй като то е прието без да бъдат посочени мотиви. При повторното обсъждане на 6 януари 2020 г. е прието решение №6, с което е било потвърдено решение № 3, като отново липсват ясни и конкретни фактически основания за приемането му. Възоснова на това Областният управител сезира съда с аргумента, че гласуваното решение не е оформено и внесено по предвидения от законите ред, което води до неговата незаконосъобразност. Първото заседание по образуваното административно дело вече е насрочено.

Със заповеди на областния управител Чавдар Божурски бяха върнати за повторно обсъждане решения №13 и №14 на Общинския съвет в Твърдица, приети на заседание от 10 януари 2020 г. С тези решения съветниците са дали съгласие двама граждани в затруднение да получат еднократна финансова помощ, но гласуването не е било поименно, каквито са изискванията на закона.

Заповедите за оспорените и върнатите за ново обсъждане решения са публикувани в сайта на областната администрация.