Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПЪРВО МЯСТО ЗА НАШ УЧЕНИК

05 февруари 2020 09:55, Ефросина Кисьова (ПГПЗЕ "Захарий Стоянов")
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 4 години, брой четения: 1730
Награждаване на Стоян Иванов

В конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, Стоян Иванов, ученик в 10 клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ - Сливен, спечели първото място. Той ще посети Европейския парламент в Брюксел през април.

Ученическата надпревара бе по повод Деня на народните будители. С посещение на Европейския парламент в Брюксел и поощрителни предметни награди бяха отличени учениците за проявеното творчество, знания и креативност. Евродепутатът Асим Адемов благодари на децата, които са проявили желание и вдъхновение да участват в конкурса.

„Целта на този конкурс беше да си спомним за народните будители от родния край и да насочим вниманието на учениците към историческата памет на личностите, които са отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на българския патриотизъм и приобщаване към европейските ценности“, каза евродепутатът.

Общо 33 презентации на момичета и момчета от Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел участваха в конкурса. Презентациите бяха оценени от тричленно жури в състав Николай Сираков – директор на РИМ „Симеон Табков“ – Сливен, Надежда Тодорова-Петрова – старши експерт по БЕЛ в РУО-Сливен и Христина Ангелова – учител по ИТ. Всички участници в конкурса получиха грамоти.

Конкурсът се проведе в областите Благоевград, Бургас, Разград, Търговище, Сливен и Смолян, където Асим Адемов има информационни офиси. В рамките на конкурса са изпратени над 300 мултимедийни презентации, които евродепутатът ще обобщи в сборник, който ще се разпространява в библиотеки, читалища и учебните заведения.

 

Снимки

Награждаване на Стоян Иванов