Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Възстановява се ел.захранването в 31 населени места, останали без ток

06 февруари 2020 14:00,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 477

31 населени места в област Сливен са останали без ток заради силния вятър в нощта срещу 6 февруари. От сутринта за отстраняване на авариите работят екипи на електроразпределителното дружество. На някои места ел.захранването вече е възстановено.

В община Сливен без ток са били 15 населени места. По данни от общината, към обяд захранването е било възстановено навсякъде. Заради силния вятър бе електричество са останали новозагорските села Съдиево, Каменово и Баня, котленските Кипилово, Боринци, Градец, Тича, Стрелци, Филаретово, Малко село, Ябланово и Топузево и твърдишките Боров дол, Бяла паланка, Жълт бряг, кв.“Козарево“ на Твърдица. В някои от тях вече има ток, в други работата на екипите не е приключила. Без вода е западната част на сливенския кв.“Даме Груев“. Очакванията са, че екипите за отстраняване на аварията ще приключат работата си в ранния следобяд.

Пътят Котел-Омуртаг остава затворен за автомобили над 12 тона. По обяд бе затворен пътят Кипилово – Котел, от местността Трите вятъра. Достъпът до селото е възможен през Стара река. Триметрова пряспа е затворила пътя между Новачево и Градско. За Градско може да се пътува през Твърдица.

Екипите на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на множество сигнали в областта. Оказана е помощ на 15 автомобила, закъсали по пътя Сливен – Стара река, където е имало снегонавявания.

Вятърът в областта е ураганен, със средна скорост около 34 метра в секунда, падналите валежи са близо 16 литра на кв.метър. Към момента няма данни за пострадали, бедстващи или закъсали по пътищата хора.

Гражданите трябва да се съобразяват със зимната обстановка с оглед на своята безопасност и да не предприемат пътувания, ако не се наложителни.