Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Филм от IN THE PALACE взе голямата награда на SHORT FILM CONFERENCE в КЛЕРМОН-ФЕРАН

07 февруари 2020 09:18, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 199
Филм от IN THE PALACE взе голямата награда на SHORT FILM CONFERENCE в КЛЕРМОН-ФЕРАН

Brotherhood на Meryam Joobeur – който преди няколко месеца спечели категорията за най-добър игрален филм на 16-ти IN THE PALACE, бе отличен от Конференцията като Филм на годината за 2019!

 

По време на фестивала за късометражно кино в Клермон-Феран, Франция се провежда и Международната конференция за късометражно кино (Short Film Conference). Тя е най-голямата световна мрежа от институции, ангажирана със сектора късометражно кино, основана е по инициатива на Националната експертна група за филмовите фестивали на Великобритания. Първата среща се провежда през месец септември 1970 г. в Корк, Ирландия, като на нея участие взимат 16 представители от 11 различни страни. IN THE PALACE е единственият представител от България, като членове днес са близо 50 форума и организации за късо кино от 6 континента.

По време на годишната среща в рамките на фестивала в Клермон-Феран се дискутира състоянието и бъдещето на сектора късометражно кино, като освен това се провежда и конкурсът за „Филм на годината“ на Short Film Conference. Предложеният от IN THE PALACE филм Brotherhood на Meryam Joobeur, грабна наградата. „Изключително сме щастливи, че наш филм взима тази престижна награда и потвърждава, че фестивалът ни прави най-добрата селекция за късометражно кино. Този филм спечели в категорията за най-добър игрален филм на последното ни издание на фестивала, освен това беше и едно от предложенията ни към Оскарите и още е в играта – ще стане ясно след няколко дни“, сподели от Франция, Цанко Василев, директор на IN THE PALACE.

Снимки

Филм от IN THE PALACE взе голямата награда на SHORT FILM CONFERENCE в КЛЕРМОН-ФЕРАН