Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

И втората болница в Ухан вече приема пациенти

08 февруари 2020 15:02, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 127
Корона вирус

Втората болница, построена в борбата срещу коронавируса в китайския град Ухан, от днес приема пациенти, предаде Централната китайска телевизия, цитирана от РИА Новости. Болницата беше построена за рекордно кратко време - около 10 дни.

Първата група медицински работници вече е на място, за да подготвят първия прием на пациенти, които се очаква да бъдат приети в събота следобед. Болницата ще приема само пациенти, при които заразана е потвърдена.

Лечебното заведение е разположено на 79 хиляди квадратни метра, като повечето от тях са разпределени за пациенти. 10 сгради на територията на огромната болница са за медицински персонал и логистика. Пациентите, заразени с коронавирус, ще се лекуват в 264 стаи, в които могат да се настанят по шестима души, като всяка разполага с три двуетажни легла, климатик, телевизор, други електрически уреди, отделна тоалетна и баня.

Болницата разполага с 32 отделения, като във всяко са поставени 1500 легла за лечение на различни заболявания. Около две хиляди лекари ще обслужват болницата.

По-рано тази седмица пациенти започна да приема и болницата в Хошеншан, чието изграждане приключи за 10 дни.

Първоначално втората болница трябваше да отвори врати на 5 февруари. Китайските власти решиха да построят и двете болници по модел на болницата Xiaotanshan в Пекин, която беше издигната за седем дни по време на епидемията от ТОРС през април 2003 г.

До момента 722 души са починали, а над 34,5 хиляди са заразени с коронавируса.