Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител и зам. областният управител г-н Христо Карабекиров бяха гости на Деветия национален пленер, организиран и финансиран

25 октомври 2010 11:29,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1170
снимка

На 22.10.2010 г. от 19,00 ч. в галерия "Май" бе открита представителна изложба от творбите на участниците в Деветия национален пленер, организиран и финансиран от Йордан и Светлана Лечкови.

На откриването Деветия национален пленер по живопис присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, заместник областният управител г-н Христо Карабекиров, служители от областна и общинска администрация, писатели, художници, много граждани и гости на града.

На Деветия национален пленер по живопис на тема "Изборът на погледа" са представени 45 творби на 15-те художници.

Г-н Кавръков изрази задоволство, че най – после в Сливен има такава грандиозна, представителна колекция от картини, представящи града ни – Сините камъни, Старият бряст, главната улица, старите сливенски къщи. “Всички ние ще си заминем рано или късно, но тези неща ще останат”.

Областния управител благодари на семейство Лечкови и на всички художници, взели участие в пленера и завърши с думите: “Надявам се Сливен да Ви е харесал и да идвате по-често в нашия град да творите. Ние ще сме тук, и ще Ви очакваме”.

Експозицията ще остане в Сливен три седмици, след което ще гостува в други градове от страната.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимка