Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна подготовката за XXII Национален фестивал на детската книга в Сливен

10 февруари 2020 15:47, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 569
---

Първата среща на организационния комитет за провеждането на XXII Национален фестивал на детската книга в Сливен се състоя днес в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“. Председател на комитета е кметът Стефан Радев. Директорът на библиотеката Росица Петрова-Василева представи някои от основните моменти в програмата. Предвидени са срещи с детски автори, майсторски класове по илюстрация и творческо писане и други. В рамките на Фестивала ще се проведе и научен форум на тема „Времена, пространства и герои в съвременната детска литература”. В него ще участват утвърдени творци, литературни критици, научни работници, педагози, библиотечни специалисти и издатели от страната и чужбина, като докладите ще бъдат представени в сборник на български и английски език и разпространени в страните от Европейския съюз.

За първи път тази година се провежда Международен студентски конкурс за илюстрация на тема: „Из приказния свят на Валери Петров”, посветен на 100 години от рождението на писателя, който е и пръв носител на националната награда „Константин Константинов” – за принос в детското книгоиздване. Студенти от художествени академии от пет държави ще се включат със свои творби в конкурса, като най-добрите илюстрации ще бъдат представени в изложба, която ще бъде открита в дните на фестивала.

На 11 май с няколко прояви ще се отбележат и 65 години от създаването на РБ „Доброплодни”.

Кметът Стефан Радев и членовете на Организационния комитет изразиха подкрепата си за реализиране програмата на фестивала и за юбилейното честване. Той ще се проведе от 11 до 13 май.

10.02.2020 г.

Снимки

---