Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европейските средства не са достатъчни, необходима е специална програма за развитие на малките населени места, смята Илияна Йотова

14 февруари 2020 16:14, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 8 месеца, брой четения: 188
Илияна Йотова

"Българската държава трябва да се върне в селата, в малките населени места, да изработи специална програма за тяхното възраждане." Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на Деня на лозаря и празника на св.Трифон Зарезан, организирано от ЗТПК "Александър Стамболийски" в село Славовица, област Пазарджик, съобщиха от прессекретариата на президента.

"Когато държавата кани младите хора да се върнат тук, първо самата тя трябва да влезе в селата и малките градове, като създаде необходимите условия за тяхното развитие", е посочила вицепрезидентът Йотова. Тя е категорична, че европейските средства не са достатъчни и е необходима намесата на държавата.

"От тези земи някога Александър Стамболийски казваше, че българската държава може да се възроди, когато българинът остане здраво свързан с българската земя", е изтъкнала вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Днес всички, които сме се събрали тук, трябва да дадем своя обет, че ще направим всичко възможно тази плодородна и благословена земя да пребъде", е призовала Йотова.

Приветствието си вицепрезидентът е завършила с пожелание за здраве и богата реколта и с думите на Луи Пастьор: В бутилка вино има повече философия, отколкото във всички книги.

Обредното зарязване на лозите е било извършено от вицепрезидента Илияна Йотова, председателя на ЗТПК "Александър Стамболийски" Иван Костов и кметския наместник на с.Славовица Славчо Велков.

Източник: БТА