» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Европейските средства не са достатъчни, необходима е специална програма за развитие на малките населени места, смята Илияна Йотова

14 February 2020 16:14, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 8 months ago, number of readings: 189
Илияна Йотова

"Българската държава трябва да се върне в селата, в малките населени места, да изработи специална програма за тяхното възраждане." Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на Деня на лозаря и празника на св.Трифон Зарезан, организирано от ЗТПК "Александър Стамболийски" в село Славовица, област Пазарджик, съобщиха от прессекретариата на президента.

"Когато държавата кани младите хора да се върнат тук, първо самата тя трябва да влезе в селата и малките градове, като създаде необходимите условия за тяхното развитие", е посочила вицепрезидентът Йотова. Тя е категорична, че европейските средства не са достатъчни и е необходима намесата на държавата.

"От тези земи някога Александър Стамболийски казваше, че българската държава може да се възроди, когато българинът остане здраво свързан с българската земя", е изтъкнала вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Днес всички, които сме се събрали тук, трябва да дадем своя обет, че ще направим всичко възможно тази плодородна и благословена земя да пребъде", е призовала Йотова.

Приветствието си вицепрезидентът е завършила с пожелание за здраве и богата реколта и с думите на Луи Пастьор: В бутилка вино има повече философия, отколкото във всички книги.

Обредното зарязване на лозите е било извършено от вицепрезидента Илияна Йотова, председателя на ЗТПК "Александър Стамболийски" Иван Костов и кметския наместник на с.Славовица Славчо Велков.

Източник: БТА