Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръководството на областна администрация присъства на тържествената церемония на пл.„Хаджи Димитър” в Сливен по повод празника на града

26 октомври 2010 17:05,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1018
снимка

На 26.10.2010 г. от 11 часа областният управител г-н Марин Кавръков и заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров и служители от областна администрация Сливен присъстваха на тържествената церемония на площад „Хаджи Димитър” в Сливен по повод празника на града- Димитров ден.

Сред официалните лица на площад „Хаджи Димитър” бяха Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий, депутати от 21 МИР – Сливен г-ца Десислава Танева, г-ца Калина Крумова и г-н Кирчо Димитров, кметът на Сливен Йордан Лечков, заместник-кметът Радост Костова, председателят на Общинския съвет Мария Григорова и др.

На тържествената церемония, бе издигнато националното знаме, знамето на Сливен и знамето на Европейския съюз.

В своето приветствие към гражданите на Сливен заместник-кметът на община Сливен, г-ца Радост Костова призова всички заедно да се поздравим на този ден, заедно да прочетем миналото, заедно да се помолим за бъдещето-нашето и на нашите деца, на нашия град и да тръгнем напред с отворени очи. Пред присъстващите тя припомни великите имена, оставили светъл спомен в историята на Сливен, дали пример за чисто родолюбие и саможертва на поколенията.

На тържествената церемония водосвет за здраве и благополучие на гражданите на Сливен отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий.

Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха положени венци и цветя от всички институции в Сливен, учебни и културни заведения, политически партии, граждани.

Част от празненствата беше и демонстрация на Чинтуловата чета при ПМГ „Добри Чинтулов” и военния оркестър при Центъра за подготовка на танкови подразделения.