Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

"Бъдители" към ученици от Сливен: Важни са изборите, които правите в живота си

22 февруари 2020 18:31, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 4 години, брой четения: 1588
Инициатива "Бъдители"

Заедно с учениците „Бъдители“ отговориха на въпроса „Как да избера посоката, за да стигна до мега кариера?“

Благотворителната инициатива „Бъдители“ гостува на ОУ “Елисавета Багряна” в Сливен по покана на директора на училището Величка Христова. На тема „Как да избера посоката, за да стигна до мега кариера?“ говориха Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“ и Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика.

ОУ "Елисавета Багряна" е най-новото училище в град Сливен, открито през 1994 година. Мисията на училището е да осигури висококвалифицирана, модерна и конкурентноспособна подготовка на учениците, съответстваща на съвременните изисквания. Водени от желанието си да иградят знаещи и можещи личности с утвърдена ценностна система, от училището решиха да поканят лекторите от благотворителна инициатива „Бъдители“, които мотивират и вдъхновяват ученици и студенти в цялата страна.

Събитието откри директора на училището г-жа Величка Христова, която представи инициативата пред учениците и учителите. Биляна Панталеева – основател на „Бъдители“ приветства седмокласниците с думите: "Все повече трудолюбиви, знаещи и успешни хора около мен не са родом от столицата. Не е случайно, че и поканите към "Бъдители" са повече от градовете извън София. Имате равен шанс за развитие и успех. Не е важно от къде си тръгнал и излязъл, а как ще се изградиш и какви избори ще направиш. Всичко е възможно! Дерзайте!".

Биляна Панталеева разказа за пътя, който е извървяла до всяка една от мечтите си. Препоръча учениците да отделят време на себепознанието и да следват целите си безотказно и постоянно. Представи им една от посоките към мега кариера, а именно приноса или така наречената добавена стойност, която могат да дават чрез своята дейност. Явор Панталеев засегна темата за наркотиците и разказа за посоките, които е поел в ученическите години, довели го до развитието му сега. Учениците слушаха с интерес и бяха активни с въпроси и отговори.

"Бъдители" подариха книги с финансова и мотивационна тематика, подходящи за тяхната възраст, на тези от тях, които взимаха най-голямо участие. Лекторите останаха впечатлени от управлението на училището и гостоприемството, с което бяха посрещнати.

"Радостни сме, че има такива директори, учители и училища за пример и гордост. Благодарим за това, което прави директор Величка Христова за децата на България!", споделиха Биляна и Явор Панталееви.

Титлата „Посланик на Бъдители“ бе връчена на учител Дочка Добрева. По този начин, благотворителната инициатива показва реални примери на хора, които предприемат действие за промяна и развитие.

Снимки

Инициатива "Бъдители"Инициатива "Бъдители"Инициатива "Бъдители"Инициатива "Бъдители"Инициатива "Бъдители"Инициатива "Бъдители"Инициатива "Бъдители"Инициатива "Бъдители"Инициатива "Бъдители"