» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Военен клуб – Сливен ще бъде домакин на първата среща на сливенските читатели с Воден Чаиров и неговата последна книга „Сила и страх”

24 February 2020 09:49, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 5 months ago, number of readings: 249
„Сила и страх”

На 27-ми февруари Военен клуб – Сливен ще бъде домакин на първата среща на сливенските читатели с Воден Чаиров и неговата последна книга „Сила и страх”.

 

В селенията на неведомото сполуката зависи от физическата сила, опита, хитростта и издръжливостта, а упорството и контролът над безпокойството са най-надеждните съюзници. Съзнанието на преследваната жертва пази свещената карта на оцеляването. Не случайността и интуицията решават съдбата, а премислената тактика ... Да предвидиш ходовете на противника е равносилно на избавление...

„Сила и страх“ – не просто сборник с разкази, а белетризирана „Animal Planet“, чиито „визуални“ ефекти са създадени от словесната плетеница на автора, а посланията са отправени към порасналите читатели на Емилиян Станев и Джек Лондон.

Натуралистични повествования за дългогодишните срещи на Воден Чаиров с многоликия див свят, където властват ураган от енергия – безценният дар на Сътворението и безкрайната мъдрост на поколенията, съхранила тайната за верния изход от ситуацията – във върховия момент на заплаха да отключиш спомена за спасение...

Редактор на сборника с 14 разказа е поетесата Ирена Панкева, а корицата е дело на големия ни скулптор Георги Чапкънов - Чапа. Издателство “SKY PRINT”.

Ако искате да разберете повече за тези драматични моменти, както и кой се крие зад духовития псевдоним, заповядайте на 27-ми февруари, четвъртък, от 19.00 часа в зала 10 на Военен клуб – Сливен.