Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Около 10 души в 4 града у нас са под карантина заради коронавируса, Сливен между тях

25 февруари 2020 14:56, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 614
Коронавирус

Държавата предприе спешни превантивни мерки срещу разпространението на заразата.

Около 10 души в четири града в страната са поставени под карантина, след като са се завърнали от Италия или Китай.

Трима са настанени в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, след като са били в Италия, съобщи д-р Моника Троянчева от РЗИ Пловдив, цитирана от БТА.

Става въпрос за една жена и двама мъже, които сами са потърсили консултация и хоспитализация. Пробите им са изпратени в София и се чакат резултатите. Засега тримата са изолирани и са под наблюдение в сравнително задоволително здравословно състояние.

Двама души са изолирани в инфекциозното отделение на бургаската болница, след като са се прибрали от Италия. 40-годишен мъж от община Несебър се е почувствал зле със познатите симптоми на грип – болки в гърлото и ставите, висока температура. Мъжът преди дни се е завърнал от Северна Италия. Същите симптоми след завръщането си от Милано е споделила и 20-годишна студентка. От лечебното заведение не коментираха случаите преди да излязат резултатите. Очакват се те да бъдат готови най-рано утре. Дотогава достъпът на хора до тях остава забранен.

В Хасково на трима души, завърнали се преди дни от Милано, е препоръчана 14-дневна домашна карантина, съобщиха от РЗИ – Хасково. Тримата – мъж, жена и дете, които не са семейство, нямат симптоми за заразяване с коронавируса. Мярката е превантивна, обясниха от инспекцията.

В Сливен има няколко изолирани граждани, които са се върнали от Китай. Хората нямат симптоми на коронавирус, но е задействана рутинната процедура за 14-дневна карантина. Състоянието им се следи всеки ден и според властите повод за притеснение няма.