Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският баскетболен отбор за девойки от Воронеж посети Сливен

27 февруари 2020 15:31, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 477
---

Общинският баскетболен отбор „МБУ СШОР № 9“-девойки - Воронеж, беше на двудневна визита в Сливен по покана на баскетболен клуб „Тони 7“. Двата тима се изправиха вчера един срещу друг в приятелска среща. Днес момичетата и техните ръководители бяха посрещнати от кмета Стефан Радев. На срещата присъстваха техните връстнички от сливенския тим.

„Много се радвам, че намерихте възможност да посетите Сливен. Благодаря и на баскетболен клуб „Тони 7“ за добрата идея. Надявам се да сте имали много приятни мигове в нашия град, както и да сте намерили нови приятели тук“, обърна се към гостите кметът.

Той благодари на домакините за инициативата и изрази вяра, че момичетата от Воронеж са останали с най-приятни впечатления от Сливен. Гостите споделиха, че са останали много доволни от престоя си тук и че са срещнали добрина и топлота от своите домакини и от жителите на града. Те споделиха, че не просто биха се върнали, а биха и останали в Сливен.

От своя страна домакините изразиха радостта си, че отборът от Воронеж е откликнал на поканата. Те отправиха и още една покана за участие в турнира на побратимените градове, който ще се състои през август. Тогава баскетболен клуб „Тони 7“ ще отпразнува своята 20-годишнина. Вече има потвърдени участия от различни градове в Европа, побратимени на Сливен.

„Искам да благодаря на Община Сливен и на кмета Стефан Радев. За нашата 20-годишна история, случващото се го оценявам като най-големия ангажимент. През годините винаги съм искал да оставим нещо такова зад гърба си и благодарение на господин Радев и ръководството на Община Сливен успяхме. Благодаря!“, каза треньорът на българския клуб Ивайло Христов.

В края на срещата двете страни си размениха подаръци. Кметът Радев получи специален подарък от своя колега във Воронеж, както и тениска с гербовете на Воронеж и Сливен.

Приятелството между Воронеж и Сливен датира от 1995 година. Освен официални делегации за празниците на градовете, през тези 25 години побратимени отношения е имало обмен на музикални, хорови състави, изложби на художници, театрални представления, участия на детски колективи във фестивали. Това обаче е първото спортно събитие, което среща младежи от Воронеж и Сливен.

27.02.2020 г.

Снимки

------------------------