Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областния съвет за развитие съгласува Стратегия за развитие на социалните услуги в област Сливен

28 октомври 2010 16:31,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1103
Снимка

Днес, 28.10.2010 г. под ръководството на Областния управител, г-н Марин Кавръков, се проведе заседание на Областния съвет за развитие, на което беше съгласувана Стратегия за развитие на социалните услуги в област Сливен за периода 2011 – 2016 г.

Участие в заседанието взеха заместник-кметове на общините от областта; представители на общинските съвети; синдикати; представители на работодателски организации; членовете на областния оперативен екип, осъществил процеса на разработване на стратегията.

 

В рамките на заседанието г-н Кавръков представи извършеното до момента и това, което предстои да се направи, за да се реализира стратегията. Той подчерта подкрепата на УНИЦЕФ при изготвянето й и най-вече разработената от тях методика за организиране на целия процес, която подпомогна работата на екипа. Този модел на планиране включи над 60 участници, представители на областна администрация, общинските администрации, структурите на Агенцията за социално подпомагане и гражданския сектор, които активно участваха в целия процес на разработване на стратегията. В началото на следващата година, на основата на свършената до момента работа при изготвяне на областната стратегия, общините ще разработят общински стратегии и годишни планове за развитие на социалните услуги.

 

Финансирането на дейностите, заложени в стратегията ще се осъществи от местни приходи на общините, държавния бюджет, оперативните програми и други източници. За целия 5 годишен период за изпълнение на стратегията са необходими 116.4 млн. лв. От тях 100 млн. лв. са за държавно делегирани дейности, 16.4 млн. лв. са за местни дейности.

Г-н Кавръков изрази увереност, че в бъдеще корпоративния сектор ще се включи в процеса на предоставяне на социални услуги, което ще бъде в полза на хората.

 

Съгласуваната и утвърдена от Областния управител Стратегия за развитие на социалните услуги в област Сливен за периода 2011 – 2016 г. ще бъде публикувана на интернет сайта на Областна администрация.

Снимки

СнимкаСнимкаСнимка