Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„НЕ ЗАГУБВАЙ СЕБЕ СИ...“

13 март 2020 22:39, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 4 години, брой четения: 2298
1111

Уважаеми родители и ученици,

Грипната ваканция, започнала миналата седмица, се удължава с въведеното от парламента днес извънредно положение. До 29 март включитело учебните занятия ще продължат по единствено възможния в тази ситуция начин – дистанционно, със средствата на информационните технологии. От понеделник – 16 март, заедно ще сбъднем едно ново за всички ни предизвикателство – учебен процес във виртуалното пространство. На учениците ни ще предоставим възможност и едновременно с това задължение за електронно обучение по всички учебни предмети от учебната програма.

Понякога животът ни изправя пред изпитания, които ни изглеждат невъзможни за преодоляване. Тогава е трудно да приемем, че трябва да променим нагласите и навиците си, за да продължим напред...Дали точно в такива моменти не може да ни помогне с прозрението на най-популярната си творба нашият патрон Дамян Дамянов:

„… загубил всичко, не загубвай себе си…”

Настъпващата пролет и прекрасното време в последните дни предполагат желание за разходки и неформални събирания. Но да си дадем сметка, че тази ваканция е принудителна, извънредна, за да ограничим контактите в социалната среда, за да оцелеем и да продължим напред. Приканваме всички – и ученици, и родители, към съзнателно и отговорно отношение към мерките и препоръките, свързани с опазването на здравето и продължаването на учебния процес.

 

На водещата снимка: творбата „Шах със себе си“ на Десислава Димитрова – ученичка от Ловеч, класирана на първо място в миналогодишния конкурс, посветен на патронния празник на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“

Снимки

123122