Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Няма да има санкции за паркиране в „Синя зона“ с цел превенция срещу разпространението на COVID-19

16 март 2020 12:16, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 463
---

Община Сливен предприема нови и по-строги мерки относно превенцията срещу разпространение на коронавирус.

1 - На денонощния телефон на община Сливен 044/66 30 66 гражданите могат да подават сигнали за струпване на хора и работещи заведения, които са посочени в заповедта на министъра на здравеопазването.

2 - Разширява се периметърът на обходи и наблюдения за следене и спазване на предприетите мерки и указания. Екипите на Общинска охрана и СОТ ще следят за спазването им и ще си взаимодействат с органите на МВР.

3 - Преустановяват се дейностите на социалните услуги, с изключение на тези от резидентен тип и Социалния патронаж.

4 - Разширява се дейността на патронажната грижа. На телефон 044/62 33 87 възрастни, самотноживеещи и трудноподвижни хора могат да подават заявки за закупуване на лекарства и продукти от първа необходимост. Заявки ще се приемат от понеделник до петък от 08.00 до 16.30.

5 - Няма да се налагат санкции при паркиране в „Синя зона“ с изключение на местата, обозначени като „Служебен абонамент“, с цел безопасно придвижване и ограничаване струпването на хора в градския транспорт.

6 - Затварят се парковете „Юнак“ и „Асеновец“.

7 - Затварят се спортните площадки.

8 - Община Сливен дезинфекцира детските площадки, спирките от градския транспорт и пазара.

9 - Въжената линия няма да работи на 21 и 22 март (Първа пролет) тъй като това е традиционен повод за събиране на ромската общност.

10 - Община Сливен е закупила 200 бързи теста за коронавирус и ще ги предаде на МБАЛ „Ив. Селимински“ заедно с апарат за проверка на резултатите.

На територията на Община Сливен няма потвърден случай на коронавирус. Предвид усложнената обстановка в национален мащаб обаче кметът на Сливен Стефан Радев отново апелира за спазване на мерките и правилата. Той допълни, че ситуацията е динамична и мерките ще се променят своевременно.

16.03.2020 г.