Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Важно за подаващите заявления за ТЕЛК!

16 март 2020 15:56, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 4 години, брой четения: 1138
---

Регионална здравна инспекция-Сливен уведомява, че във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на коронавирус COVID-19, както и регистрираните случаи на заболяването в България и за предотвратяване на струпването на голям брой хора пред Регионална картотека на медицинските експертизи (РКМЕ) за подаване на заявление-декларация за пре-/освидетелстване от ТЕЛК, подаването следва да се извършва чрез лицензиран пощенски оператор с известие за доставяне. Лицата или законните им представители/упълномощени от тях лица МОГАТ ДА подават заявление-декларация по образец съгласно приложение № 11 чрез лицензиран пощенски оператор.

При подаване на документи за пре-/освидетелстване от ТЕЛК е необходимо да се изпратят задължително:

 Заявление-декларация попълнено от лицето, което ще се пре-/освидетелства;

 Направление за ТЕЛК от личен лекар или Медицински протокол от ЛКК.

Според конкретния случай:

 Медицинска документация, включваща: - Епикризи от пролежаване в болница; - Етапна епикриза; - Амбулаторни листове от консултации и прегледи от специалисти по профила на заболяването; - Резултати от лабораторни, образни и други и изследвания; - Протоколи за изписване на лекарства; - Документ за регистрация в КОЦ; - Друга медицинска документация.

 Ксерокопие от рецептурна книжка;

 Набор за ТЕЛК, включващ картонена папка кардекс за оформяне на медицинско експертно досие (за лицата, които ще се явяват за пръв път за освидетелстване от ТЕЛК)

Заявление-декларацията с приложена към него медицинска документация, можете да изпращате чрез лицензиран пощенски оператор на адрес: гр. Сливен, ул. „Стефан Караджа“ №2, ст. 4, Регионална картотека на медицинските експертизи (РКМЕ) към РЗИ-Сливен.

Телефонен номер за информация: 044 611 975.

Моля, в изпратеното заявление-декларация, всички реквизити да са точно попълнени, включително данни от документ за самоличност – лична карта на лицето или родител; данни от Акт за раждане на дете и да е посочен телефонен номер за връзка.

Заявление-декларация може да изтеглите от сайта на РЗИ-Сливен, на следния линк:

https://rzi-sliven.org/lkk/

Регионална здравна инспекция-Сливен